1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Elcil, İngiliz Okulu Müdür Yardımcısı’nın görevden alınmasına karşı çıktı”
“Elcil, İngiliz Okulu Müdür Yardımcısı’nın görevden alınmasına karşı çıktı”

“Elcil, İngiliz Okulu Müdür Yardımcısı’nın görevden alınmasına karşı çıktı”

Şener Elcil, okulun Yönetim Kurulu’na yazdığı mektupta, okulun Müdür Yardımcısı Andonis Andoniu’nun görevden alınmasına karşı çıktı

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri ve aynı zamanda İngiliz Okulu Yönetim Kurulu üyesi olan Şener Elcil’in, okulun Yönetim Kurulu’na yazdığı mektupta, okulun Müdür Yardımcısı Andonis Andoniu’nun görevden alınmasına karşı çıktığını belirttiği bildirildi.

Politis gazetesi, Elcil’in gönderdiği mektubunda, Andoniu’nun disiplin soruşturması açılmaksızın görevden alındığını ifade ettiğini ve bu meselenin, siyasi bir boyut kazanma tehlikesi bulunduğu konusunda uyarıda bulunduğunu yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Rum Başkanlığı’na da gönderilen mektupta Elcil, Andoniu’nun Kıbrıslı Türkler ile iyi ilişkiler içerisinde olmasıyla ve “Kıbrıslı Türk öğrencilerin okula yeniden katılımı” konusunda oynadığı belirleyici rolle tanındığını kaydetti.

Elcil, hem Kıbrıslı Türklere hem de Rumlara hizmet eden İngiliz Okulu’nun “bölünmenin fanatik taraftarları” tarafından istenmeyen bir okul olduğunu vurgularken, bu konuyu siyasi hedeflerine alet etmek isteyenlere en küçük fırsat dahi verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Habere göre, mektubun içeriğini yorumlayan okulun Yönetim Kurulu Başkanı Magda Nicholson, 3 Ağustos’ta yapılan toplantının, konudan haberdar olmayan Yönetim Kurulu üyelerinin bilgilendirilmesi maksadıyla yapıldığını ve toplantıda herhangi bir karar alınmadığını; 26 Ağustos’ta düzenlenecek toplantıda da Andoniu’nun konuşma yapacağını söyledi.

Nicholson, alınacak herhangi bir kararın, Yönetim Kurulu’nun okul personelinin örgütlü bulunduğu ESSA ile koordineli şekilde alınacağını belirterek, ESSA’nın Yönetim Kurulu’na, gerekli prosedürü izlemesi nedeniyle teşekkür ettiğini kaydetti.

Gazete, Andoniu ile ilgili meselenin, geçmişte okul gezisiyle ilgili yaşamış olduğu bir çatışmayla alakalı olduğunu ve Andoniu’nun, Kıbrıs Rum Ombudsmanlığı’na, Yönetim Kurulu’nun kendisi aleyhinde ayrımcılık yaptığı konusunda şikâyetçi olduğunu anımsattı. RB

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur