1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. EL-SEN'den eylem kararı
EL-SENden eylem kararı

EL-SEN'den eylem kararı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Yönetim Kurulu, yarın Başbakanlık önünde eylem yapacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Yönetim Kurulu, yarın Başbakanlık önünde eylem yapacak.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer’in açıklamasına göre, eylem sabah saat 10.00’da yer alacak ve “hükümete bir dizi soru sorulacak.”

Cesurer, sendikanın, Kıbrıs Türk halkının enerji konusunda karşı karşıya kaldığı ve kalabileceği sorunlar ile bu sorunlara çözüm önerilerini sunmaya devam ettiğini belirterek, eylemin de bu bağlamda yapılacağını kaydetti.

Eylemle, hükümete bir dizi soru sorulacağını ve bu şekilde hem hükümetin hem de halkın enerji konusunda izlenen politikasızlığa, bilim ve araştırma dışı yapılmak istenenlere dikkatinin çekileceğini belirten Cesurer, açıklamasında şunları kaydetti:

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesine ilişkin olarak El-Sen tarafından hazırlanan yasa taslağı muhalefette oldukları günlerde CTP ve DP milletvekillerinin imzaları ile öneri olarak KKTC Meclisi’ne sunulmuştu. Bu imzaların mürekkebi henüz kurumamıştır. Hükümet programlarında Kıb-Tek’in özerkleşeceğine ilişkin düzenleme olduğu yerde durmaktadır.

Özerkleştirilecek bir Kıb-Tek bırakmama politikasının benzeri KTHY’de de izlenmişti. KTHY önce yok edilmiş ve sözde yerine yenisi kurulacak denerek halkımız avutulmak istenmişti. Ancak gerçekler ortadadır. KTHY talan edilircesine yok edilmiş, ulaşım daha da pahalılanmış ve en önemlisi toplumsal bir varlık ortadan kaldırılmıştır. Benzerinin KIB-TEK’te de yaşanmasına asla izin verilmeyecektir.

Bu mücadelede halkımız, demokrat ve yurtsever kişi ve kuruluşlar yanı sıra medya mensuplarımızın da konuya olan ilgilerini sürdüreceklerine inanıyoruz.”

(tak)

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur