1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. El Sabor Latino
El Sabor Latino

El Sabor Latino

El Sabor Latino

A+A-

 

Zekai ALTAN

Belediyler Birliğinde basın toplantısı. Mehmetcik Belediyesinin kurduğu ve Kuzey Kıbrıs’ta ilk olan Tohum Merkezinin açıklanması. Mehmetcik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi. Ve sonrası kısa bir öğle yemeği. Başkan Cemil Sarıcizmeli ile en yakın yerde bir yemek almak. Biraz da restorantı seçtik. Kararımız El Sabor Latino Restorant. Selimiye Camiisinin arka bahçesinde. II. Sultan Mahmut Kütüphanesinin tam karşısında. Veya Küçük Mehmet binalarının hemen yanında. Her nasıl tarif etsem de her tarifte bir tarih ve kültür köşesinden bahseder olurum. Çünkü burası Venedik’ten, Lüzinyan’a, Osmanlı’ya ve İngiliz sömürge dönemine kadar süregelen bir tarihin akışını simgeliyor. Burada yemek alma ayrı bir keyif. Çünkü tarih ile iç içe olursunuz. Canlı bir bölge. Etrafında da küçük cafeler hizmet veriyor. Turistik bir mekan. Genelde kalabalık bir mekan. Turistlerin yanısıra memur kesiminin ve bürokratların uğrak yeri. Özellikle öğle yemeği için. Biz de aynısını yaptık. Çok uzun yıllar önce bu mekanı yorumlamıştım. Bugün fazla bir değşikliği yok. Standart aynı. Ve olması gereken...

MEKAN

Mekan geniş bir dış alana sahip. İç mekan da kare biçiminde. Çağdaş bir düzenleme ile dekore edildi. Hijyenik ve oldukça da çekiciliği olan bir mekan. Pesronel de üniformalı. Güleryüzlü. A la carte restorantın kuverleri de yiyeceğiniz mönüye göre açılır. 

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi a la carte olarak düzenlendi. Latin mutfağı ağırlıklı. Pastalar, et mönüleri ve salatalara kadar ayrı sayfalarda ve fiyatlandırılmıştır. Yiyeceğiniz mönüyü rahat bir biçimde seçme olanağınız vardır. Ve güveneceğiniz bir mönü kartı. Başkan Cemil bey pasta yani karidesli makarnayı seçti. Ben de smoked salmonlu ve avokadolu salatayı. Öğle yemeğinin biraz hafif olması için. Bol yeşillikler içerisinde servis edilen salatada marul ve sarma ağırlıklı yeşillik ile smoked salmon büyük parçalar halinde avokado dilimleri ile. Lezzetli Smoked salmonlar biraz daha küçük doğranmış olarak yemeği severim. Günün sonunda geniş bir mönü tatmadık ancak kısa süreli bir mönüde bunları tattık. Mönünün diğer önemli bir ayrıntısı ise tapaslar. Tipik latin tatları. Tapas bizim bildiğimiz mezelerdir. El Sabor hakkında sizlere şunu söylemek isterim. El Sabor Latino’nun mutfağını mutlaka tadın. Kaliteli bir servis ile nefis latin tatlarını tadın.

Bu haber toplam 3930 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 235. Sayısı

Adres Kıbrıs 235. Sayısı