1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Eksik paralar aranıyor!
Eksik paralar aranıyor!

Eksik paralar aranıyor!

Türkiye’den adaya gelen iş insanı T.C.’yi, bir kahve dükkanına götürerek, içeceğine hap atıp uyutan ve tasarrufundaki 11 bin Dolar ve 3 bin 500 TL parayı sirkat eden ikisi kadın 3 zanlı yeniden mahkemeye çıkarılarak 4’er gün tutukluluk aldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne- Karşıyaka bölgesinde 3 ila 4 Mart tarihlerinde Türkiye’den adaya gelen isminin baş harfleri T.C. olan iş insanını, önce meyhaneye ardından da bir kahve dükkanına götürerek, içeceğine hap atıp uyutan ve tasarrufundaki 11 bin Dolar ve 3 bin 500 TL parayı sirkat eden zanlılar 4 gün daha tutukluluk aldı. Zanlılar dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tahkikat memuru, olayla ilgili kayıp paralar olduğunu ve alınması gereken birçok ifade daha bulunduğunu belirtti.

‘Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek’ suçu!

Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlılar mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Ömer Faruk Şengül’ü mahkemede tanık olarak dinletti. Şengül, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bilgileri aktardı.

Ömer Şengül, zanlıların ‘Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek’, ‘Çalmak kastıyla kaçırmak’, ‘Gizli ittifak’ ve ‘sirkat’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını açıkladı.

Hapı neskafesine attılar!

Ömer Faruk, 3- 4 Mart 2017 tarihlerinde 22:00- 01:00 raddeleri arasında, Lapta’da sakin R.K., N.Y., ve M.C.Ç bir olup, KKTC’ye gelen T.C. isimli şahısı önce Keyfi Sefa isimli restorana ardından da Cafe Pascucci’ye götürdüğünü söyledi. Faruk, Kafe dükkanında önceden planladıkları gibi zanlı R.K.’nin müşteki T.C.’yi lavaboya götürdüğünü, zanlı N.Y.’nin de söz konusu şahsın neskafesi içerisine 3- 4 adet uyutucu içerikli hapı atıp karıştırdığını aktardı. Ardından müşteki T.C.’yi kullanımındaki ME 534 Z plakalı kiralık araca binmesini ve arka koltuğa oturmasını sağladıklarını anlatan Faruk, iki zanlının, diğer zanlı M.C.Ç’yi arayarak yolda buluştuklarını ve M.C.Ç’yi takip ettiklerini belirtti. Zanlıların müştekinin uyuması ve kendinden geçmesini fırsat bilerek, tasarrufundaki 11 bin ABD Doları ile 3 bin 500 TL parayı, biri evrak biri de elbise olmak üzere iki çantayı sirkat ettiklerini açıkladı.

Paralar ve haplar bulundu!

Olayla ilgili polise yapılan şikayet üzerine zanlıların kamera kayıtlarından tespit edilerek, 6 Mart tarihinde derdest emri üzerine tutuklandıklarını söyleyen polis çavuşu Ömer Faruk Şengül, zanlı R.K’nin tasarrufunda 4 bin 200 Dolar ve 245 TL, zanlı N.Y. ile M.C.Ç’nin tasarruflarında ise 350 STG, 335 TL ve 5 bin 453 Dolar’ın bulunduğunu aktardı. Ayrıca zanlıların tasarrufunda olayda boş hap kutuları ve zanlı R.K.’nin tasarrufunda 13 adet daha söz konusu uyutucu haplardan bulunduğunu vurguladı. Ayrıca zanlı N.Y.’nin tasarrufunda 6 adet söz konusu haptan bulunduğunu aktardı. Zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde suçlarını itiraf ettiklerini söyleyen Ömer Faruk, meselenin çok yönlü bir soruşturma olduğunu aktardı.

Kayıp paralar aranıyor!

Ömer Faruk, zanlıların 7 Mart tarihinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındığını söyledi. 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde kamera kayıtlarının incelenmeye başlandığını, 8 kişiden ifade alındığını belirten Şengül, şikayetçi T.C.’den alınan 2 tüp kan örneği ve söz konusu hapların incelenmesi için Türkiye’ye gönderildiğini aktardı. Zanlılara ait cep teflonlarının incelenmek üzere uzmanlara gönderildiğini aktaran Ömer Faruk, soruşturmanın çok yönli devam ettiğini aktardı. Faruk, aranmakta olan kayıp paralar olduğunu, zanlıların verdiği gönüllü ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini, yaklaşık 10 kişiden daha temin edileceği gerekçesiyle zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

4 gün ek tutukluluk

Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, meselenin ciddiyetine vurgu yaptı. Mesutoğlu, geniş çaplı süren soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlılar R.K., N.Y. ve M.C.Ç’nin 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2577 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler