1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eksik olan branşlar için teşvik edeceğiz”
“Eksik olan branşlar için teşvik edeceğiz”

“Eksik olan branşlar için teşvik edeceğiz”

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Tıp Fakülteleri’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi…

A+A-

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Bakanlık yetkilileri ile birlikte, bugün tıp fakültelerinde öğrenim gören 4, 5 ve 6’ncı sınıflarında eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi.
Sağlıkta planlama yaparken, tıp fakültelerindeki Kıbrıslı Türk öğrencilerle görüş alış verişinde bulunmak, öğrencileri ülkedeki eksik branşlara yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda,  Sağlık Bakanı İzbul öğrencilere “meslektaşlarım” diye seslenerek, sağlıkta yapılan planlamaları anlattı.
Bakan İzbul, tıp fakültesi öğrencilerine, doktorlar için maddi ve manevi iyi çalışma koşullarını yaratarak, ülkeye dönüşlerini sağlamak istediklerini kaydetti.
Sağlık Bakanlığı’nın görüş alışverişinde bulunmak amacıyla toplantıya çağırdığı öğrenciler, bakanlığın sağlık politikalarını dinledi, kendi görüşlerini aktarma fırsatı buldu.
Öğrencileri, ülkede eksik olan branşlara yönlendirmek ve bu yönde teşvik etmek istediklerini kaydeden İzbul, özeleştiri yaparak maddi açıdan ülke şartlarının doktorlar için pek de uygun olmadığını söyledi.
İzbul, maddi şartlardan dolayı ülkeye gelmek istemeyen doktorların yüzde yüz haklı olduğunu vurguladı ve bu yönde iyileştirme yapmak amacıyla çalışma başlattıklarını kaydetti.
Bakan İzbul, “Burada çalışabileceğiniz şartları yaratmak istiyoruz. Bunu yapabilirsek sizlerle çalışmak bizim için büyük bir onur olacak. Böylece en uygun şartlarda kendi ülkenizde hizmet vermenizi sağlarız” dedi.

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur