1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Ekonomik sıkıntı var, okul kapanmadı”
“Ekonomik sıkıntı var, okul kapanmadı”

“Ekonomik sıkıntı var, okul kapanmadı”

Hamitköy’de faaliyet gösteren British Culture College isimli özel okulun kapandığı iddia edildi, okul direktörü, ekonomik sıkıntı içinde olduklarını ve birkaç güne kadar bu süreci atlatacaklarını belirterek, iddiaları yalanladı.

A+A-

Hamitköy’de faaliyet gösteren British Culture College isimli özel okulun kapandığı iddia edildi, okul direktörü, ekonomik sıkıntı içinde olduklarını ve birkaç güne kadar bu süreci atlatacaklarını belirterek, iddiaları yalanladı.

Eğitim Bakanlığı ise okulda eğitimin durduğunu, yapılan denetimin ardından ikinci kez uyarı verdiklerini ve 17 Mayıs’a dek süre tanıdıklarını belirterek, aksi halde okulun kapatılacağını açıkladı.

Fehime ALASYA

Hamitköy’de faaliyet gösteren British Culture College isimli özel okulun yönetim kararı ile bir süreliğine kapatıldığı iddia edildi, okul direktörü Ediz Apaydın, iddiaları yalanladı. Maaşlarını alamayan okul öğretmenleri okula gelmeyince dün okula giden öğrenciler ortada kaldı.

Eğitim Bakanlığı yapılan denetimlerin ardından okula yazılı uyarıda bulunduklarını ve 17 Mayıs’a dek süre tanındığını belirtilerek, şartların yerine gelmemesi durumunda kapatılacağını kaydetti.

Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, okulun kapanması durumunda öğrencileri ve okul çalışanlarını mağdur etmemek adına gerekli çalışmaların yapıldığını da sözlerine ekledi.

Ülke genelindeki ekonomik krizin okulu ve okul velilerini de etkilediğini anlatan Apaydın, yaşadıkları maddi sıkıntılardan ötürü öğretmenlerin üç maaş geriliği bulunduğunu, bu nedenle dün bazı öğretmenlerin iş yavaşlatma eylemi yaparak okula gitmediğini belirterek, birkaç gün içerisinde sorunun çözüleceğini ifade etti.

Okulun kapanmadığını anlatan Apaydın, öğretmeni olmayan sınıf öğrencilerini eve gönderdiklerini kaydetti.

Okulun yeni yönetim ve yeni kadroyla yoluna devam edeceğini ifade eden Apaydın, YENİDÜZEN aracığıyla velilerden bu süreçte okula sahip çıkmaları yönünde çağrıda bulundu.

Çocukların okulda yalnız kaldığı iddialarını da yalanlayan Apaydın, “Bazı öğretmenlerimiz okulda, çocuklarımız yalnız bırakılmadı” dedi.

British Culture College’i geçtiğimiz Temmuz ayında devraldıklarını belirten Apaydın, eski yönetimden dert yandı.

BRITISH CULTURE COLLEGE DİREKTÖRÜ EDİZ APAYDIN: “Ülkedeki genel ekonomik krizden etkilendik, öğretmenlerimizi ödemekte sıkıntı çektik. Üç maaş geride kaldık. Onlara mayıs ayı içinde bunun ortadan kalkacağını söyledik ama bu sürede iş yavaşlatma, iş durdurmaya yöneldiler. Bu sıkıntıyı aşacağız, kapanmadık”

“Velilerimizden bu süreçte bize sahip çıkmasını bekliyoruz”

Yaşananlara ilişkin YENİDÜZEN’e konuşan British Culture College Direktörü Ediz Apaydın, şunları belirtti:

“Burasını Temmuz ayında devraldık, eski yönetim döneminde çok ciddi sorunlar yaşamış. Ekonomik kriz nedeniyle velilerin ödemesinde bazı gerilikler yaşandı. Ki biz kurları TL’ye sabitlemiştik.

Ailelere baskı yapmadık, biz de hem bundan hem de ülkedeki ekonomik krizden etkilendik, öğretmenlerimizi ödemekte sıkıntı çektik. Bu sadece bizi değil, tüm okulları etkiledi, bu yıl özelden devlet okullarına çok fazla kayma oldu. Üç maaş geride kaldık. Onlara mayıs ayı içinde bunun ortadan kalkacağını söyledik ama bu sürede iş yavaşlatma, iş durdurmaya yöneldiler. Bugün bazı öğretmenler okula gelmedi, bazıları geldi. Öğrencilerimizin yarısı eski yönetimin etik dışı, iş ahlakına uymayan şekilde davranışıyla başka bir özel okula kaçtı, tüm bu süreç bizi ekonomik olarak yıprattı.

Geçen hafta yeni müdür atadık, bu sıkıntıyı hem mevcut kadro hem de yeni atanan kadromuz ile aşacağız, kapanmadık.

Ailelere geri dönüş yaparak durumu bildirdik. Velilerimizden bu süreçte bize sahip çıkmasını bekliyoruz.

Eğitim Bakanlığı da geldi, denetlemelerde bulundu, öğretmen eksikliğimizi gidermemiz için bize 15 gün süre tanındı.”

EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI MEHMET BURHAN:
“Okulda yönetici olmaması, kitapların onaylı olmadığı, öğretmenlerin yetersizliğiyle ilgili tespitler oldu. Okula dün, ikinci kez yazılı uyarı gönderdik, 17 Mayıs’a dek süre tanıdık, eğer yine yerine getirilmezse okul kapanacak. Aileler endişeli, gerekli çalışmayı yaptık, gerek duyulursa çocukları mağdur etmeyip kamu okullarına taşıyacağız. Çalışma Bakanlığı da çalışanların yasal hakları için devreye girdi.”

Burhan: “17 Mayıs’a dek süre tanıdık, eğer şartlar yine yerine getirilmezse okul kapanacak”

Ailelerin endişe içinde olduğunu belirten Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, hem öğrencileri hem de okul çalışanlarını mağdur etmemek adına gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Burhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bize Nisan ayının başında belirli şikâyetler ulaşmıştı. Hem okulda ders yapılmadığı hem de öğretmen ve altyapı eksikliğiyle ilgili şikâyetler gelmişti. Bunları okulda tespit ettik. Okulda yönetici olmaması, kitapların onaylı olmadığı, öğretmenlerin yetersizliğiyle ilgili tespitler oldu. Yazılı uyarı gönderdik ve bir aylık süre tanıdık, aksi takdirde okulu kapatacağımıza dair uyarıda bulunduk. Bu arada öğretmenler ödenmediği için iş bırakma eylemine gitti. Bu sefer eğitim tamamen aksadı. Dün okulda eğitim yapılmadı. Daire müfettişlerimiz dün de teftişte bulundu, nisan ayında yapılan uyarlar iyileştirilmedi. 17 Mayıs’a dek süre tanıdık, eğer yine yerine getirilmezse kapanacak.

Bu arada velilerle de toplantı yapıyoruz, aileler endişe içinde, ailelere devletin çocukların gereksim duyduğu eğitimi karşılayacağı yönünde güvence veriyoruz.

Gerekli çalışmayı yaptık, gerek duyulursa çocukları mağdur etmeyip kamu okullarına taşıyacağız. Çalışma Bakanlığı da çalışanların yasal hakları için devreye girdi.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190507103037.jpg

Bu haber toplam 3454 defa okunmuştur
Etiketler : ,