1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Ekonomide tek çözüm kapitalist sistemden kurtuluş"
Ekonomide tek çözüm kapitalist sistemden kurtuluş

"Ekonomide tek çözüm kapitalist sistemden kurtuluş"

KSP Genel Sekreteri Birinci, ekonomik değerlendirmelerde bulundu

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Genel Sekreteri Mehmet Birinci, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan halkın gelir düzeyinin 41 yıldır düştüğünü ve yoksullaştığını ifade ederek, daha istikrarlı bir para biçimine geçilmesi halinde bu sıkıntıların bir miktar azalacağını ancak köklü çözümün ancak kapitalist sistemden kurtuluşla gerçekleşebileceğini söyledi.

Birinci bugün yaptığı açıklamada, ekonomisi, Türkiye’den gelen paraya, maaş ve ücret ödemelerine dayanan KKTC'nin yıllardır devalüasyon krizlerinin pençesinde mağdur olduğunu ve çalışanların maaşlarının büyük ölçüde değer kaybettiğini savundu.

Birinci “Güney Kıbrıs’ta da Euro'nun değer kaybetmesi karşısında maaş ve ücretlerin gerçek değeri azalmaktadır. Ancak orası daha güçlü bir ekonominin parçası olduğu için kuzeyden daha az etkilenmektedir. Düşen petrol fiyatları da krizin ağırlığının hissedilmesini önlemektedir” dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye’de devlet tarafından hazine lehine kullandığı ve halka yansıtılmadığı için krizin tüm yükünün halkın omuzlarına yüklendiğini savunan Birinci, bu durumun “Türkiye’nin kucağında oturan” Kuzey Kıbrıs'ta ise çok daha büyük bir mağduriyet doğurduğunu iddia etti.

Mehmet Birinci “Devalüasyon felaketlerinden, uluslararası alandaki izolasyondan kurtulmak isterseniz, kendinizin yöneteceği, egemen ve bağımsız bir ülkede yaşamak isterseniz, ayağa kalkın ve Türkiye’nin ülkemize karşı sürdürmekte olduğu savaşı sona erdirmesini talep edin!” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur