1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ekonomi yeni destek programlarını duyurdu
Ekonomi yeni destek programlarını duyurdu

Ekonomi yeni destek programlarını duyurdu

Ekonomi ve Enerji  Bakanlığı - KOBİGEM, ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılması amacıyla 3 yeni program duyurusu yaptı.

A+A-

Ekonomi ve Enerji  Bakanlığı - KOBİGEM, ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılması amacıyla 3 yeni program duyurusu yaptı.

TC Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi finansmanı ile açıklanan 3 ayrı program kapsamında, “Esnaf ve Hizmet Sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler”, “Sanayi Bölgesinde öncelikli olmak üzere imalatçı olduğu belgelendirilen gerçek/tüzel kişiliğe ait şartları belirtilmiş işletmeler” ve “Yeni bir iş kurmak isteyen 1.1.1980 ve sonraki tarihlerde doğmuş olan gerçek kişiler” başvuru yapabilecek.

Programların kapsamı aşağıdaki gibi olup detaylı bilgi için (www.kobigem.gov.ct.tr) adresi ziyaret edilebilir.

 

1.PROGRAM

(VIII. ESNAF VE HİZMET SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAİZ DESTEKLİ KREDİ PROGRAMI 2018)

Esnaf ve Hizmet Sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler yararlanır.

 

tablo1-002.jpg2.PROGRAM

(II. KOBİ YAPILANMA VE İŞ GELİŞTİRME FAİZ DESTEKLİ KREDİ PROGRAMI 2018)

Sanayi Bölgesinde öncelikli olmak üzere İmalatçı olduğu belgelendirilen  gerçek/tüzel kişiliğe haiz, 2016 ve/veya 2017 yıl sonu cirosu 100 bin TL ile 5 Milyon TL arası olan işletmeleri kapsar. Kredi İşletmelerin makine teçhizat, işletme ile ilgili inşaat, enerji  verimliliğine dönük yatırımlarını ucuz finansmanının sağlanması amacı ile oluşturulmuştur.

 

tablo-2-005.jpgToplam 2 faiz destekli program için kaynak 8.000.000 TL olup , talep doğrultusunda artırılması öngörülmektedir. Programlar için tüm başvurular protokol imzalanan bankalara yapılacaktır. Protokol imzalayan bankalar www.kobigem.gov.ct.tr adresinde yayınlanmaktadır.

3.PROGRAM

(III. KKTC GİRİŞİMCİLİK HİBE PROGRAMI 2018)

KKTC’de iş kurmak isteyen kişilerin eğitim, danışmanlık ve hibe desteği bileşenlerinden oluşan III. KKTC’de Girişimcilik Projesi’ne katılarak başarılı ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarını sağlamak, böylece girişimcilik ve istihdamı geliştirerek KKTC’nin sosyo-ekonomik gelişimine katkı yapmak amacı ile ilan edilen program ile ilgili usul ve esaslar www.kobigem.gov.ct.tr sayfasında yayınlanmıştır.

Projeye, yeni bir iş kurmak isteyen 1.1.1980 ve sonraki tarihlerde doğmuş olan gerçek kişiler (girişimci adayları) başvuru yapabilir.

Hali hazırda başka bir yerde ücretli olarak çalışan kişiler başvuru yapabilir. Ancak bu kişiler hibe desteği sözleşmesinin imzalandığı tarih itibariyle ücretli çalışmayı sonlandırmak zorundadır.

Bir girişimci işletme için verilebilecek hibe desteğinin alt sınırı 10.000 TL, üst sınırı ise 100.000 TL’dir. Toplam 2018 programı için ayrılan Kaynak 4.000.000.TL'dir

III.KKTC’de Girişimcilik Projesi Başvuruları 25-26-27 Haziran 2018 tarihlerinde KOBİGEM ofisine yapılabilecek.

 

Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur
Etiketler :