1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ekonomi ve Enerji Bakanı Nami: Marka Tescil Yasası’nda çalışmalara başladık
Ekonomi ve Enerji Bakanı Nami: Marka Tescil Yasası’nda  çalışmalara başladık

Ekonomi ve Enerji Bakanı Nami: Marka Tescil Yasası’nda çalışmalara başladık

Ekonomiye gelir getirici, tasarruf sağlayıcı tedbirlerle ilgili geçtiğimiz hafta yoğun mesai harcayan Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen konular netleşmeye başladı.

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Ekonomiye gelir getirici, tasarruf sağlayıcı tedbirlerle ilgili geçtiğimiz hafta yoğun mesai harcayan Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen konular netleşmeye başladı.

Başbakan Tufan Erhürman başkanlığında, tüm bakanlar ve müsteşarların da katıldığı toplantının ardından görevlendirilen Ekonomi ve Enerji Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı.

YENİDÜZEN’e konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, alınan karar sonrasında, Marka Tescil Yasası üzerinde mesaiye başladıklarını belirtti.

Hizmet tescilinin yasada olmadığını ifade eden Nami, yapılacak çalışma ile ek gelir elde edilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Nami ayrıca, her alanda ekonomiye gelir getirecek, bununla birlikte var olan gereksiz harcamalarla ilgili tasarrufa gidilmesini sağlayacak önerilerin de gündeme geldiğini dile getirdi.

Nami: “Bir toplantı daha yapacağız”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Bakanlar Kurulu toplantısında ‘mali değerlendirmeler’ yapıldığını kaydetti.

Ülkenin çeşitli ihtiyaçları olduğunu, bunları karşılama yönünde eldeki imkanların neler olduğunun konuşulduğunu söyleyen Nami, tüm bakanlıkların katkıları ile tartışmalar yapıldığını belirtti.

Nami, tüm müsteşarların katıldığı toplantıda hepsinin fikirlerinin alınamadığını, ara verildiğini ifade ederek, bu nedenle önümüzdeki günlerde benzer bir toplantının daha gerçekleşeceğini açıkladı.

Nami, Başbakan Tufan Erhürman’ın takvimine göre toplantı gününün belirleneceğini söyledi.

“Ekonominin çarklarının dönmesi amaçlanıyor”

Ülkenin kaynaklarının en etkin şekilde kullanılarak, ekonominin çarklarının dönmesinin amaçlandığını ifade eden Nami, “Bir aksamaya neden olmadan, yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Nami, yapılan toplantıda Marka Tescil Yasa Tasarısı üzerinde somut bir karar alındığını söyledi.

Ülkemizde hizmetlerin tescilinin yasada olmadığını ifade eden Nami, bunun da eklenerek, ek gelir elde edilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Nami, dünyada birçok şirketin kendi markalarını tüm ülkelerde tescil etmek arzusunda olduğunu belirterek, bunun süratle hayata geçeceğini belirtti.

“Yalnızca kısa değil, orta ve uzun vadede adımlar atılacak”

Tüm bakanlıkların kendi yetki alanlarında, gelir getirecek ne yapılabileceğine yönelik çalışmalar yaptığını aktaran Nami, art arda yapılan iki Bakanlar Kurulu toplantısının verimli olduğunu söyledi.

Nami, yalnızca kısa değil, orta ve uzun vadede de neler yapılabileceğinin konuşulduğunu belirterek, çalışmaların başladığını ifade etti.

Ülkede yıllarca dokunulmamış birçok alan olduğunu, bunlarla ilgili çeşitli görüşlerin ortaya konulduğunu dile getiren Nami, “Şu anda değerlendirme aşamasındayız. Kararlar alındığında kamuoyu ile paylaşacağız. Her alanda ekonomiye gelir getirecek veya gereksiz harcama var ise onlarda tasarrufa gitmemizi sağlayacak her türlü öneri gündeme geldi. Bakanlar Kurulu bütünlüklü şekilde ele alıp, değerlendirecek” şeklinde konuştu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190430103320.jpg

Bu haber toplam 1738 defa okunmuştur