1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ekoloji Forumu Cuma günü başlıyor
Ekoloji Forumu Cuma günü başlıyor

Ekoloji Forumu Cuma günü başlıyor

YKP’nin katkılarıyla düzenlenen Ekoloji Forumu Cuma günü başlıyor

A+A-

 

Yeni Kıbrıs Partisi’nin (YKP) katkılarıyla düzenlenen “IV. Ekoloji Forumu”, 11-13 Eylül tarihleri arasında Dipkarpaz'da, Rizokarpaso Wooden Houses’da yapılacak.

YKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekoloji Forumu’nda, eko-sosyalizm ve eko-feminizm bakış açılarıyla doğa katliamlarına karşı pratik mücadelelerle ilgili konular ve olası çözüm önerileri tartışılacak.

Açıklamada, “Kapitalizmin yarattığı doğa katliamlarının ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve ayrımcılığının giderilmesi için mücadeleyi güçlendirmek ve kampanyalar örmek, rejime karşı ekolojik mücadelenin nasıl olabileceğini tartışabilmek için çeşitli kesimlerden aktivistler IV. Ekoloji Forum’unda bir araya gelecek” ifadelerine yer verildi.

IV. Ekoloji Forumu çerçevesinde, paneller, söyleşiler, deneyim aktarımları, forumlar ve atölyelerin yanı sıra müzik dinletisi gerçekleştirilecek ve film gösterimi düzenlenecek.

“EKOLOJİ FORUMU PROGRAMI”

Ekoloji Forumu, 11 Eylül Cuma günü tanışma toplantısı ile başlayacak, daha sonra film gösterimi gerçekleştirilecek.

Forumun ikinci günü olan Cumartesi günü, sabah bölümünde teorik ve pratik ekoloji mücadelelerin sunumları yapılacak

İlk oturum, “Siyasal Bir Duruş Olarak Eko-Sosyalizm” başlığı ile gerçekleştirilecek. Daha sonra Danimarka Kızıl Yeşil İttifak Yürütme Kurulu üyesi Gitte Pedersen sunacağı “Eko-feminizm: doğa, ekonomi, politika ve cinsiyet üstünden ataerkil düşünceye eleştirel yaklaşım” başlıklı oturum ile devam edilecek.

Öğleden sonra iklim değişikliği üzerine bilim insanı Valia Constantinidou “İklim değişikliği: Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı sunum yapacak. Daha sonra iklim değişikliği konusunda Birleşmiş Milletler 21. Taraflar Konferansı’nın (COP21) 30 Kasım - 11 Aralık 2015 tarih aralığında Fransa'nın Paris kentinde yapılacağı koşullarda Valia Constantinidou, bu konularda bilimsel verileri paylaşacak, mücadele üzerine nelerin yapılabileceği değerlendirilecek.

Bu oturum sonrası ise, yerel deneyimler üzerinden pratik mücadele şekilleri üzerine çeşitli çalıştaylar düzenlenecek. Oturumlar sonrası gece de müzik dinletisi olacak.

Forumun son günü olan Pazar günü, yerel deneyimler üzerinden pratik mücadele şekilleri üzerine çalıştaylar farklı başlıklarla devam edecek. Daha sonra forumun sonuçlarının değerlendirildiği oturum yapılacak. Öğlen yemeği sonrası IV. Ekoloji Forum’u sona erecek.

IV. Ekoloji Forum’u ile ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için ekoloji@ykp.org.cy elektronik posta adresinden veya 0533 861 09 08 numaralı telefondan temas kurulabileceği belirtildi.

(tak)

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur