1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Ekologların bayrak önerisi reddedildi
Ekologların bayrak önerisi reddedildi

Ekologların bayrak önerisi reddedildi

Güneydeki ekologların Beşparmaklardaki bayrak önerisi reddedildi

A+A-



Kıbrıs Rum Ekologlar Hareketi ve Vatandaşlar İşbirliği’nin, Güven Yaratıcı Önlem (GYÖ) çerçevesinde Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağının kaldırılmasını önermesi yönünde Kıbrıs Rum Meclisi’nin karar alması için başlattığı girişim sonuçsuz kaldı.
Politis ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Ekologlar Hareketi ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yogos Perdikis’in Kıbrıs Rum Meclisi’nin dağlardaki KKTC Bayrağı’nın kaldırılması ve diğer bazı taleplerin Anastasiadis tarafından, bir sonraki görüşmede Akıncı’ya iletilmesi yönünde karar üretmesi önerisinin önceki gün oylandığını ve reddedildiğini yazdı.
Önerinin önceki günkü Kıbrıs Rum Meclisi oturumunda gündeme geldiğini yazan gazete, 22 AKEL ve DİSİ milletvekillerinin aleyhte, 13 milletvekilinin ise lehte oy kullandığı belirtildi.
Habere göre, AKEL Milletvekili Yorgos Lukaidis Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada “önceliğin Kıbrıs sorununun özü olduğunu ve eğer GYÖ’ler görüşülecekse, kapalı bölge Maraş’ın iadesi gibi daha önemli GYÖ’lerin görüşülmesi gerektiğini” vurguladı.

Bu haber toplam 2800 defa okunmuştur
Etiketler : ,