1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eko Gün'de “Outdoorfest 2015 Açık Hava Sporları"
Eko Günde “Outdoorfest 2015 Açık Hava Sporları

Eko Gün'de “Outdoorfest 2015 Açık Hava Sporları"

“Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği” meydanına kurulacak tırmanma duvarında tırmanma heyecanı yaşanabilecek.

A+A-


“Outdoorfest 2015 Açıkhava Sporları” etkinliği pazar günü Büyükkonuk’ta düzenlenecek. Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği açıklamasına göre, alanında uzman sivil toplum örgütleri ve bireylerin işbirliği ile düzenlenecek OutdoorFest 2015’in amacının klasik köy aktivitelerinin farklılaşarak farklı hedef kitlelerinin de köy atmosferini yaşamaları ve farklı bir gün geçirmeleri olduğu belirtildi.

Etkinlikte, yürüyüş, bisiklet ve koşu yapılacak aktivitelerin başında geliyor. Bunların yanında “Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği” meydanına kurulacak tırmanma duvarında tırmanma heyecanı yaşanabilecek. Klasikleşen eşek gezintileri yanında ilk kez atla gezinti imkanı sağlanacak. Binicilik tecrübesi olanlar at üzerinde safari heyecanı yaşayabilecekler. Günümüz popüler egzersizlerinden pilates de açık havada tecrübe edilebilecek.

“POWERADE DAĞ KOŞUSU İLE DAĞDA YARIŞ HEYECANI YAŞANACAK”

Köy içerisinden saat s10:00’da başlayacak 8 kilometrelik Powerade dağ koşusu, Büyükkonuk tepelerine çıkılıp manzaranın eşliğinde devam ederek tekrar köy içerisinde son bulacak.

Koşu için ön-kayıt yaptırmak isteyenler www.kaner.net/powerade.html sitesinden ön kayıtlarını yaptırabilecek. Köy kültürünü temsil eden hediyeler yarışmada dereceye girenlere armağan olarak verilecek. Yarışma Cyprus Trail Runner’s kurucularından Bryan Peazon liderliğinde organize ediliyor.

“YAMAÇ BİSİKLETİ PARKURU ve BİSİKLET TURU”

Etkinlikte Tuğberk Emirzade ve Büyükkonuk Belediyesi’nin çalışmaları ile oluşturulan yamaç bisikleti parkuru dar toprak patikalar, dik inişler ve keskin virajlardan oluşuyor. Parkur, Büyükkonuk kuzeyindeki tepelerin üzerindeki doğal patikalar kullanılarak yapıldı. Parkurun yapımında uluslararası yarışmalarda ülkeyi temsil etmekte olan Yamaç Bisikleti Sporcusu Hakan Çolakoğlu da görev aldı.

Etkinlik günü saat 11:00 ve 15:00’te iki kez yamaç bisikleti turu yapılacak. Dağ bisikleti kullanılarak gerçekleştirilecek sürüşe Sertunç Akdoğu önderlik edecek. Dik inişlerin, keskin virajların olduğu dar patikada hızla ilerlemek doğayı, sporu ve adrenalini birleştirecek. Yamaç bisikleti parkurunda kendini denemek isteyen bisikletçiler festival alanındaki yamaç bisikleti standından bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilir. Açıklamaya göre, Büyükkonuk’taki parkur, uluslararası yarışmaları yapılan yamaç bisikleti sporu için ülkede hazırlanan ilk parkur olma niteliğinde.

Bunun yanında saat 13:00’te Bisiklet Evi ile de yolda bisiklet turu düzenlenerek, Büyükkonuk civarında gezinti yapılabilecek.

“ 7’den 70’e TIRMANMA DUVARINDA YARIŞ...”

Sabah 9:00'da seyyar tırmanış duvarı İnan Taşcı ve ekibi tarafından kurulacak. Duvar yüksekliği: 6,5 metre, genişliği: 2,5 metre olan tırmanış duvarında ister tek kişi çeşitli zorluklardaki rotaları tırmanabilecek, isterse 2 kişi ayni anda yarışabilecek. Hem heyecanlı hemde eğlenceli bu etkinliğe 7'den 70'e herkes katılabilecek.

“ÇOCUKLAR ve ÇOCUK RUHUNU KORUYANLAR İÇİN OYUNLAR”

Eko-Turizm Derneği meydanına kurulacak tırmanma duvarı yanında pirili, ip atlama, çanak çömlek oyunu gibi çocuk oyunları da oynanabilecek.

“AÇIK HAVADA YOGA ve PİLATES ile KENDİNİZİ DİNLEYİN”

Festival katılımcıları yüksek tempolu aktiviteler yanında açık havada yoga ve pilates aktiviteleri ile bedenlerini rahatlatma fırsatına sahip olacak.  Alanlarında uzman Pilates Eğitmeni Hazel Oraç ve Yoga Eğitmeni Naile Soyel ile gün içerisinde Pilates ve Yoga yaparak farklı bir gün geçirebilecekler. 

“KUŞ-KOR ile KUŞ GÖZLEMİ TURU”

Doğamızın canlandığı bu günlerde etkinlik kapsamında kuş gözlem turu da düzenlenecek. Pazar sabah 09:00’da KUŞ-KOR ekibi ile Büyükkonuk tepelerinde kuş gözlemi imkanı sağlanacak.
Etkinliğe; Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği öncülüğünde ve Büyükkonuk Belediyesi işbirliğiyle Dağcılık ve Spor Derneği, Kaner Group, Cyprus Trail Runners,  Agama Outdoor, Bisikletevi, KUŞ-KOR, KIFSAD, Yusuf Efendi Çiftliği, İnan Taşcı, Serap Kanay Hazel Oraç ve Naile Soyel katkı koyuyor.

PROGRAM

“OUTDOORFEST 2015 Açıkhava Sporları Etkinlik Programı şöyle:
“07:30 Dağ Yürüyüşü- (Dağcılık ve Spor Derneği)
09:00 Kuş gözlem turu (KUŞ-KOR)
10:00 Powerade Dağ Koşusu (Cyprus Trail Runners)
10:00 Yiyecek Stantlarının Açılışı
10:00 Tırmanma Duvarının Açılışı
11:00 Yamaç Bisiklet Sürüşü
11:00At üzerinde Safari (Yusuf Efendi Çiftliği)
11:00 Açık Havada Pilates (Hazel Oraç)
12:00 Geleneksel Kıbrıs Çocuk Oyunları
           (Çocukluğunu Al da Gel)
12:00 Jivamukti Yoga (Naile Soyel)
13:00 Bisiklet Turu (Bisiklet Evi)
14:00 Dağ Yürüyüşü
15:00 Yamaç Bisiklet Sürüşü
15:00  At üzerinde Safari (Yusuf Efendi Çiftliği)”

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur