1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ekim ayına tamamlanacak
Ekim ayına tamamlanacak

Ekim ayına tamamlanacak

Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yaptığı Fitness salonu yükseliyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu, Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yapımını sürdürdüğü fitness salonunun tamamlanması yönünde çalışmalara devam ediyor. Spor Dairesi tarafından arazi tahsisi yapıldıktan sonra kendi imkanları ile salonun inşaatını sürdüren federasyonda Asbaşkan Ali Dahlameroğlu, Yenidüzen Spor Servisi’ne çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Dahlameroğlu: “Ekim ayında teslim almayı planlıyoruz”
Federasyon Asbaşkanı Ali Dahlameroğlu, Fitness Salonu’nun çalışmalarının devam ettiğini, kendi imkanları ile yaptırdıkları bu salonu Ekim ayında telsim almayı planladıklarını söyledi. İki kattan oluşacak salonun alt katında çocuk fitness dalında çalışmaların yapılacağını, üst katta da fitness çalışmaların yapılması planlandığını söyleyen Dahlameroğlu, Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan arazinin kendilerine Spor Dairesi tarafından verildiğini, inşaatı kendilerinin üstlendiğini söyledi. Dahlameroğlu, Vücut Geliştirme salonlarına rakip olmadıkları bir projeyi gerçekleştirdiklerini, fitness dalının bambaşka bir dal olduğunu kaydetti.

“Sırbistan’daki başarılar emeklerin karşılığı”
Çocuk fitness dalında sporcuları küçük yaşta kendilerinin bulup yetiştirdiğini söyleyen Dahlameroğlu, bu sporun en güzel tarafının sporcunun yeteneğini ve kapasitesinin bilinerek oluşturulan uzman ekip sayesinde yetiştirildiğini kaydetti. Dahlameroğlu Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde düzenlenen IFBB Dünya Çocuk Fitness Şampiyonası’nda elde edilen başarıları “Ortaya konan büyük emeğin karşılığı” olarak nitelendirdi.

“Gözlem yaparak ülkeye taşıyoruz”
Çocuk fitness dalında Avrupa’nın çok ileride olduğunu, oralarda gözlemler yaparak elde edindikleri izlenimleri ülkemize taşımaya çalıştıklarını belirten Dahlameroğlu, hedeflerinin bu dalda sürekliliği getirmek olduğunu, fitness dalının yeni bir trend olduğunu dile getirdi. 15 yaşa kadar çocuk fitness dalı, ardından 23 yaşa kadar Junior Fitness ve 23 yaştan sonra da Fitness dalı olduğunu kaydeden Dahlameroğlu, uzun vadede fitness dalının yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur