1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eide'ye teşekkür
Eide'ye teşekkür

Eide'ye teşekkür

Birleşik Kıbrıs - İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış GücüMisyon Şefi Elizabeth Spehar ile görüştü.

A+A-

Birleşik Kıbrıs - İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Elizabeth Spehar ile görüştü.

İnisiyatif delegasyonu, Elizabeth Spehar ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'ye Kıbrıs'ı yeniden birleştirebilecek bir çözüm bulma çabalarına yaptıkları katkılardan ötürü ve BM'nin Kıbrıs müzakerelerini ilerletmeye ve iki lider ile toplumlar arasındaki iletişimi geliştirmeye yönelik çabaları için teşekkür ve memnuniyetlerini dile getirdi.

İnisiyatif’ten yapılan açıklamaya göre, delegasyon, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Spehar’a, iki taraf arasında bir anlaşma sağlanması ve bir çözüme ulaşılması için çabaları ve süren desteğinden ötürü Genel Sekreter António Guterres'e teşekkür ve memnuniyetlerinin iletilmesini istedi.

İnisiyatif delegasyonu ayrıca, Crans-Montana deneyimi üzerine inşa ederek ve orada önerdiği çerçeveyi temel alarak, sürecin çıkmaza girmesinin ortadan kaldırılması ve bir uzlaşma momentumunun yenilenmesi için yeni girişimler başlatılması talebinde bulundu. 

Delegasyon, her iki toplumun da isteklerinin ve hakiki kaygılarının taraflarca dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, bir sivil toplum hareketi olarak iki toplumun çözüm ve kalıcı barışa ulaşma çabalarına aktif olarak katılmaya devam edeceklerini belirttiler. 

Delegasyon, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs'ın çözümünü ve birleşmesini sağlamak ve kalıcı barışa ulaşmak yönündeki her türlü girişimini destekleyeceğini belirterek, “Ortak bir toplum olan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumların önde gelen farklılıklarının kolayca köprülenebileceği ve bir anlaşmaya en erken zamanda ulaşılmaması için herhangi bir neden bulunmadığının” altını çizdi.

 

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur