1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Eide, somut adımlar atılana kadar adada kalacak”
“Eide, somut adımlar atılana kadar adada kalacak”

“Eide, somut adımlar atılana kadar adada kalacak”

Fileleftheros haberi “Eide Çıtayı Yükseltti... Önemli İlerleme Kaydedilene Kadar Sürekli Uzun Görüşmeler” başlığıyla aktardı.

A+A-

Liderler ve müzakereciler arasındaki görüşmelere katılmak üzere Pazar günü gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, planlanandan daha uzun, “sağlanan ilerlemenin sonraki adımları hazırlayacak noktaya gelmesine kadar” adada kalmaya karar verdiği bildirildi.

Fileleftheros haberi “Eide Çıtayı Yükseltti... Önemli İlerleme Kaydedilene Kadar Sürekli Uzun Görüşmeler” başlığıyla aktardı.
Gazete, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Eide’nin de katıldığı dünkü görüşmesinde, Cuma günü bir araya gelecek liderlerden daha ileri direktif almak için bazı sorular formüle edildiğini yazdı.
Habere göre, dört buçuk saat süren dünkü görüşmede “Yönetim”, “Mülkiyet” ve “Toprak kriterleri”ni görüşen müzakereciler bugün için yeniden randevulaştı. Müzakereciler, görüşmelerine bugün ve yarın da devam edecek.
Gazete, Milliyet gazetesinde Kadri Gürsel’in adı belirtilmeyen üst düzeyli bir Türk yöneticiyi kaynak gösterdiği ve “Kıbrıs sorununun çözümü için 2016’da referandum hedeflendiği”ne dair iddialara yer verdiği köşe yazısından geniş alıntılar yaptı.
Alithia “Akıncı ve Anastasiadis’in Sosyal Görüşmesi Yarın... Ekonomi ve Çözümden Sonraki Menfaatler Hakkında Konuşacaklar” başlıklı haberinde, liderlerin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) tarafından Lefkoşa ara bölgedeki lokantada düzenlenecek etkinliğe katılacaklarını, ardından da basına yapacakları kısa açıklamalarda ekonomi ve Kıbrıs sorununun çözümünden sonra elde edilecek menfaatler üzerinde duracaklarını yazdı.
Anastasiadis’in Yunanistan’ın durumunun ele alınacağı özel AB zirvesi nedeniyle Brüksel’de olacağından, Akıncı ile birlikte katılmaları planlanan dini liderlerle görüşmeye katılamayacağını haber veren gazete devamla Milliyet’teki köşe yazısına atıfta bulundu.
Politis haberi “Müzakereciler Eide’nin Huzurunda Her Gün Yoğun Görüşüyor” başlığı altında özetlerken, Simerini de habere “2016’yı Hedef Koydular... Ankara, Gelecek Yılın Başlarında Referandum Baskısı Yapıyor” başlığını attı. TAK

Bu haber toplam 1525 defa okunmuştur