1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Eide: Şeytan ayrıntıda gizli
Eide: Şeytan ayrıntıda gizli

Eide: Şeytan ayrıntıda gizli

Eide, “gidiş-gelişlerinin” bugün geç saatlere, belki de yarına kadar, bir süre daha devam edeceğini ifade etti.

A+A-

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bu sabah yeniden bir araya geldiği haber verildi.

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre, Eide görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in ardından bir araya geleceği Kıbrıslı Türk lider  Mustafa Akıncı’ya, bu sabah Anastasiadis’le gerçekleştirdiği görüşmede ortaya konan bazı fikirleri ileteceğini söyledi.

Açıklamasında daha fazla çalışma yapılması gerekeceğini dile getiren Eide, “gidiş-gelişlerinin” bugün geç saatlere, belki de yarına kadar, bir süre daha devam edeceğini ifade etti.

“İmkânsız olmadığını ancak hala yapılması gereken işler olduğunu” söyleyen Eide, “Kolay olmadığını, çünkü şeytanın ayrıntıda gizli olduğunu, ayrıntıların ise iki taraf için de önemli olduğunu” ifade etti.

Eide, “daha az ele alınan güvenlik ve garantiler başlığı üzerinde daha fazla durulması konusunda, herhangi bir anlaşmazlık olmadığını” da sözlerine ekledi.

"Kıbrıs Özel Danışmanı ciddi bir çalışma yürütüyor”

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Rum Hükümet sözcüsü Nikos Hristodulides, Eide’nin  Anastasiades’in önerisiyle ilgili görüştüğünü ve görüş teatisinde bulunduğunu belirti. Hristodulides, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’in “herhangi bir arabuluculuk önerisinde” bulunmadığını da açıkladı. Anastasiades – Eide arasındaki görüşmeyi “çok yapıcı” olarak niteleyen sözcü, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın ciddi bir çalışma yürüttüğünü belirtti. “Umarız ki olumlu bir sonuç olacak” diyen sözcü, Türkiye’nin esas katkısıyla ilgili garantiler ve güvenlik konusuna “katalizör bir rol oynayacak” dedi.

 

 

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur
İlgili Haberler