1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “Eide hafta başında Kıbrıs’a dönecek”
“Eide hafta başında Kıbrıs’a dönecek”

“Eide hafta başında Kıbrıs’a dönecek”

BM Sözcüsü:“Eide görüşmelerini sürdürmek için gelecek hafta başında Kıbrıs’a dönecek”

A+A-

BM Sözcüsü Aleem Siddique KHA’na, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Kıbrıs’taki iki liderle yakın temasta olduğunu ve görüşmelerini sürdürmek için gelecek hafta başında Kıbrıs’a döneceğini söyledi.
 
KHA’nın elde ettiği bilgiye göre Eide, Perşembe günü Kıbrıslı Rum Lider Nicos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı’yla görüştükten sonra adadan ayrıldı. Eide’nin Salı günü adaya dönmesi bekleniyor.
 
Eide Perşembe günü liderlerle Çarşamba günü yaptığı ve sonuçsuz kalan görüşmeden sonra Anastasiades ve Akıncı’nın kendisinden, bir sonraki adımın ne olacağını anlamak için aralarında mekik dokumasını istediklerini açıklamış, Kıbrıs’taki iki toplumun liderlerinin istemeleri ve hazır olmaları durumunda Birleşmiş Milletlerin Cenevre’de yeni bir Kıbrıs Konferansı’na hazır olduğunu duyurmuştu.
 
Espen Barth Eide ayrıca, iki tarafın nihai aşamaya geçmeye hazır olduklarını ancak hala bazı konuların tamamlanmadığını, mekik diplomasisine yoğun biçimde devam edeceğini bildirmişti.
 
BM Sözcüsü Siddique KHA’na, Özel Danışman’ın iki liderle yakın temasta olduğunu, gelecek hafta başında adaya döndüğünde temaslarına devam edeceğini, Eide’nin gelecek hafta liderle görüşmeleri için çok yoğun çalıştığını belirtti.

Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur