1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eide- Anastasiades görüşmesinden sonuç çıkmadı
Eide- Anastasiades görüşmesinden sonuç çıkmadı

Eide- Anastasiades görüşmesinden sonuç çıkmadı

Hristodulidis iki saat süren Anastasiadis-Eide görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmeden bir sonuç çıkmadığını söyledi.

A+A-

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve  BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide dün akşam uzun süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis iki saat süren Anastasiadis-Eide görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmeden bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Görüşmede Türkiye'nin, Güney Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesi (MEB) içerisindeki faaliyetlerinin ele alındığını belirten Hristodulidis, hidrokarbon konusunun müzakere masasında görüşülmesinin söz konusu olmadığı şeklindeki görüşünü yineledi.

Hristodulidis, bazı fikirlerin görüşüldüğünü belirtirken diyalogun yeniden başlaması konusunda Eide'nin sarf ettiği çabadan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ise, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs'taki iki tarafın geleceğe odaklanması gerektiğini ifade etti.

Çıkmazdan çıkış için görüşmede bir formülün olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine Eide, formül veya paket olarak isimlendirilmesi mümkün olan bir dizi fikirlerin bulunduğunu, her iki tarafla görüşmelerin sürmesi ve üzerinde anlaşma sağlanamamasına bağlı olarak bunların ifşa edilmesinin çok erken olduğunu ifade etti.
(tak)

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur