1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eğitimde skandal karar
Eğitimde skandal karar

Eğitimde skandal karar

Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre, bütünleme sınavına girmeyen çocuklara da artık not verilecek.

A+A-

Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre, bütünleme sınavına girmeyen çocuklara da artık not verilecek.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Eğitim Bakanlığı’nın bütünleme sınavları ile ilgili aldığı kararı “skandal” olarak niteledi.

KTOEÖS Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan sendika Başkanı Selma Eylem, bakanlığın tüm okullarına genelge gönderip, bütünleme sınavına girme zorunluluğunu kaldırdığını bildirdi. Eylem’in açıklamasına göre, bütünleme sınavına girmeyen çocuklara da artık not verilecek.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bakanlığın gönderdiği genelgeye göre hazırlanacak olan bütünleme karneleri tüzüğe aykırıdır, geçersizdir. Bakanlık, 14/06/2017 tarihinde (dün) tüm okullara genelge gönderip tüm öğrencilerin bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmadığını, bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere de not verilmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu tam bir skandaldır. Yasa ve tüzük tanımazlıktır! Bakanlık okullara tüzüğe aykırı bir genelge göndermiştir ve bu genelgeyle  Sınıf Geçme Sınav Tüzüğüne aykırı davranılmış ve okul idareleri yanlış yönlendirilmiştir. Bakanlık kendi tüzüğünü de tanımamaktadır. Yapılan uygulamalar ve karneler maalesef yasal değildir. Yasa tüzük tanımaz bu siyasi anlayışın gelenek haline getirilmeye çalışıldığı uygulamalar kabul edilebilir değildir!

Bakanlığa bu yanlışı düzeltmesi, okul idarelerine de karneleri tüzüğe uygun olacak şekilde hazırlaması için çağrı yapıyoruz.

Ne yazık ki bakanlığın yasa ve tüzükleri çiğneyerek gönderdiği bu ilk genelge değildir. Akademik sınıflar oluşturulmasıyla ilgili gönderilen genelge de tüzüğe aykırıdır. Ayrıca müdür, müdür muavinlerinin yaz dönemindeki görevleriyle ilgili talimat genelgesi de yasaya aykırıdır.

Bakanlığa  yasa ve tüzük tanımazlığın suç olduğunu bir kez daha hatırlatır böyle hukuk tanımaz bir yönetim anlayışını kabul etmeyeceğimizi ve mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ortaya koyarız.

 

 

 

Bu haber toplam 5479 defa okunmuştur
Etiketler : , ,