1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eğitim Bakanlığı şu an 'eğitim' hariç her işle meşgul”
“Eğitim Bakanlığı şu an eğitim hariç her işle meşgul”

“Eğitim Bakanlığı şu an 'eğitim' hariç her işle meşgul”

KTÖS Şht Ertuğrul İlkokulu’nda grev yapacak, bakanlık önünde eylem düzenleyecek

A+A-

KTÖS, bir süredir grev uyguladığı Şht. Ertuğrul İlkokulu'nda bugün de grev yapacak. 08:00-12:40 saatleri arasında grev yapacak KTÖS, grev saatleri içinde “öğretmenler ve ailelerle” Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem düzenleyecek.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, devlet mekanizmasındaki çürümenin, iş bilmezliğin belirtilerini, Eğitim Bakanlığı'nda da gözlemlemekte olduklarını; Eğitim Bakanlığı’nın şu an 'eğitim' hariç her işle meşgul olmayı kendine görev bildiğini, herhangi bir olumlu adım atmaktan veya bir sorunu çözmekten muzdarip olduğunu iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Şht. Ertuğrul İlkokulu özelindeki denetmenlerin kapsamlı raporu eşliğinde eksikliklerin belirlenmesi ve ardından sorunların giderilmesi ile ilgili sendikayla protokol imzaladığını anımsatan Elcil, “İmzalanan protokol 27 Nisan'a kadar gereğinin yapılmasını belirtiyordu. Lakin Eğitim Bakanı kabul ettiği sorunu çözmek yerine, sorunu geçiştirmeyi maharet yeğlemiştir” görüşünü ileri sürdü.

“Eylemlerimiz ezberci eğitime son verilene kadar devam edecektir…”

“Eğitimi bir öğrenci için sadece not almak, ezberlemek, kitap okumak ve yazmaktan ibaret olduğunu düşünen Bakan Berova’nın, bir öğretmeni de itaatkâr, dört duvar arasında mesleğini icra eden, görevinin sadece sınıfa girmekten olduğunu düşündüğünü” öne süren Elcil, şunları savundu:
“Okulumuzdaki tüm öğretmenlerimiz mesleğinin aşkı, bilgisi, vicdanı ve sabrı ile görevini yürütmekte, eğitimin niteliğini artırmak için özveri ile çalışmaktadır. Okulda biriken ve çözülmeyen sorunlar eğitimin niteliğini standartlaştırmakta, eğitimin bilimsel akışının önünü tıkamakta, öğrencinin ve öğretmenin kendini yenilemesini engellemektedir.

Okul yönetiminin başı tarafından öğrenci, öğretmen ve ailelere takınılan tavır, öğrencinin kendini geliştirmesi için imkânların önünü tıkamakta, fırsat eşitliğini bozmakta, çalışma barışını yok etmekte ve motivasyonu düşürmektedir. Sn. Bakan sendikamızı 'çocukların eğitiminden çalmakla suçlayarak gaf işlemeye devam etmektedir. Sn. Bakan'ın eğitim kelimesinden anladığı, dört duvar arasında çocuklarımızı ezbere ve sınavlara dayalı bir anlayıştan ibaretse, onu zaten yapanlar var. Sn. Bakan'ın anlamadığı sendikamızın ezbere ve sınavlara dayalı bir sistemi kabul etmediği gerçeğidir.

Eylemimizin amacı çocuklarımızın nitelikli eğitim ortamına ve koşullarına ulaşmak amacı ile gerçekleşmekte, çocukların eğitimi bizatihi bu ortamı oluşturmaktan korkan Eğitim Bakanı tarafından gasp edilmektedir. Eylemimiz ve grevimiz kapsamlı denetim raporu işleme girene kadar, atılan imzalara sadık kalınana kadar ve ailelere, çocuklarımıza, öğretmenlerimizi ezberci eğitim dışındaki eğitim olanaklarını sunulana kadar devam edecektir.” TAK

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur