1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ege'de 6.3 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var
Ege'de 6.3 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

Ege'de 6.3 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

Türkiye'nin Ege bölgesindeki birçok şehirde hissedilen deprem yurttaşları korkuttu.

A+A-

Türkiye'nin Ege bölgesindeki birçok şehirde hissedilen deprem yurttaşları korkuttu. AFAD'a göre deprem 01.31'de meydana geldi ve 6.3 büyüklüğünde. İlk gelen bilgilere göre 6.3 büyüklüğündeki deprem yerin 10 km altında meydana geldi. Deprem nedeniyle Yunanistan'da iki kişi yaşamını yitiriken, Tükiye'de çok sayıda yurttaş yaralandı. Muğla'nın Gökova Körfezi açıklarında saat 01.31'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından aynı bölgede saat 06.43'e kadar 95 artçı sarsıntı daha oldu.

izm1.jpg

Türkiye'nin Batı bölgesi Muğla merkezli depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) saat 01.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.3 olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi ise 6.2 olarak duyurdu.

bodrum.jpg
Deprem sonrası Bodrum

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ndan alınan bilgiye göre saat 01.31'de merkez üssü Muğla'nın Gökova İlçesi'nde 6.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Muğlanın yanısıra Ege bölgesi ile Akdeniz'in bazı bölgelerinden de hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar indişe ile sokaklara çıkarken, can kaybı ve hasar konusunda belediye ve ekipler çalışmalara başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 6.3 ve merkez üssünü ise Muğla'nın Datça ilçesi olarak açıkladı.Muğla ve Bodrum'da bazı noktalarda elektrikler kesildi. Halk sarsıntının ardından sokağa çıktı.

izm3.jpg

Öte yandan Bodrum'da birçok binaların yanısıra Devlet Hastanesi'nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı.Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. 

izm2.jpg

Deprem, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. Fethiye ve Datça gibi turistik ilçelerin yanında, İstanköy ve Rodos gibi Yunan adalarında da insanların sokaklara döküldüğü, bazı binaların boşaltıldığı öğrenildi.

YUNANİSTAN'DA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

6,3 büyüklüğündeki deprem Yunanistan'da yıkıma sebep oldu. Atina haber ajasının haberine göre İstanköy'de 2 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda da yaralı olduğu öğrenildi.

 Depremde hayatını kaybeden iki kişiden birinin Türk olduğu bildirildi.

Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos bir televizyona yaptığı açıklamada, deprem sonucu İstanköy Adası'nda ölen iki kişiden birinin 30 yaşındaki bir Türk, diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi.

Eğlence merkezindeki duvarın çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Hacimarkos, yaralıların çoğunluğunun adadaki turistler olduğunu kaydetti.

Hacimarkos ayrıca, 120 yaralıdan tamamı turist olan 5'inin ağır yaralı olduğunu ifade etti.

Depremin etkisiyle büyük çatlaklar oluşan adanın limanı faaliyet dışı kalınca, tüm deniz seferleri iptal edildi. Adaya giden gemilerin yakındaki adalara yönlendirildiği belirtildi. Adadaki havalimanı ise faaliyette.

Özellikle turistik kent merkezinde büyük hasar meydana gelirken, Osmanlı döneminden kalan Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı. Ayrıca, Agios Nikolaos Katedrali'nin bir bölümü çöktü.

Adada hasar tespit ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Fotoğraflar Reuters/AP

Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur
Etiketler : ,