1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Efsane’den tarihi imza!
Efsane’den tarihi imza!

Efsane’den tarihi imza!

Kıbrıs futbol tarihinin efsane kulüplerinden Çetinkaya, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile sponsorluk anlaşmasına imza attı. Kulübün adı 10 yıl boyunca GAÜ Çetinkaya olacak

A+A-


 

Eren ŞİŞİK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Çetinkaya Spor Kulübü mutabakata varılan 10 yıllık anlaşma ile ilgili imza töreni gerçekleşti. Çetinkaya Spor Kulübü Lokalinde gerçekleşen imza törenine GAÜ adına, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar katılırken, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Çetinkaya Spor Kulübü adına Divan Başkanı Bülent Dizdarlı ve Çetinkaya Türk Spor Kulübü ilk üyelerinden Öner Canbaz katıldı. Ayrıca, GAÜ’den CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Rektör Prof. Dr. Sadık Ülker ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Aral Doğu ile Çetinkaya Türk Spor Kulübünden eski başkan ve yöneticiler katıldı

10 yıl boyunca isim GAÜ Çetinkaya
Girne Amerikan Üniversitesi ve Çetinkaya Spor Kulübü arasındaki 10 yıllık protokolün genel kurulda oy çokluğuyla kabul edilmesi ve resmi protokol ile beraber Çetinkaya Spor Kulübünün yeni ismi 10 yıl süreyle GAÜ-Çetinkaya olacağı belirtildi. Ayrıca
Protokol gereği GAÜ’nün, Çetinkaya’nın bütçesine katkısı yıllık 130 bin Euro’dan az olmayacak şekilde, her sezon öncesi aylara taksit olarak bölünerek yönetime teslim edileceği bildirildi. Ve ödemelerin her sezon başı aynı işlem şartlara göre belirlenip tekrarlanacağı vurgulandı.

Dizdarlı: “Çetinkaya Kıbrıs Türkü’nün mazisi, onuru ve gururudur”
Çetinkaya Kulüp Binası’nda gerçekleşen imza töreninde Çetinkaya adına konuşan Divan Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, özelde Çetinkaya, genelde ise Kıbrıs Türk futbolu için tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Bu güne kadar birçok sponsorluk girişiminde bulunduklarını ancak hiçbirinin GAÜ’nün yaptığı etkiyi yapmadığına vurgu yapan Dizdarlı, “Bu protokolle sporumuz yeni bir ivme kazanacak. Uzun zamanımızı aldı ancak GAÜ de bize projeyi geliştirip geri verdi. Bu partnerlik gelecek adına bize çok umut veriyor.”dedi. Dizdarlı ayrıca Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün Kıbrıs Türkü’nün mazisi, gururu ve onuru olduğuna vurgu yaparak bu sponsorluktan dolayı gururlu ve heyecanlı olduğunu kaydetti.

Akpınar: “GAÜ olarak üzerimize düşen görevi yapacağız”
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konuşmasına böylesine tarihi bir anı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek başladı. Bu ana destek veren spor camiasına teşekkür eden Akpınar, 85 yıllık mazisi olan efsane Çetinkaya ile birlikte kurumsal bir birlikteliği ele aldıklarını vurguladı. GAÜ olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Akpınar, “Bizler GAÜ üst yönetimi olarak futbolla büyüdük, futbolu sevdik. O yüzden futbola ve böylesine bir büyük bir kulübe katkı koymak bizler için çok önemli.”dedi. Akpınar son olarak bu sponsorluk anlaşmasının başarılı olmasını ve örnek teşkil etmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Sertoğlu: “Ne olursa olsun atılan imzanın arkasından yürünmelidir”
İmza töreninde konuşan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ise, teklifi duyduğu zaman çok heyecanlandığını gizlemeyeceğini ifade ederek sözlerine başladı. GAÜ ile Çetinkaya’nın yaptığının Kıbrıs Türk futbolunun geleceği açısından çok önemli bir proje olduğunu aktaran Sertoğlu, federasyon başkanı olarak imza atan iki tarafa da teşekkür etti. Bu projenin başarılı olmasının şart olduğunu vurgulayan başkan, “Ancak iki tarafa da bir uyarı yapıyorum. İlla ki bu anlaşmanın ardından dedikodular yapılacaktır. Bu işi beğenmeyen ve kıskananlar olacaktır. İki taraf da kimseye kulak asmadan devam etmeli ve atılan imzanın arkasından yürümelidir.”dedi.

Canbaz: “Tabutun kapağını kapatmak üzereydik”
Törende son olarak Çetinkaya’nın efsane futbolcularından Öner Canbaz konuştu. Kıbrıs Türk futbolunun ne noktada olduğunun ortada olduğunu kaydeden Canbaz, ülkede futbolun kalitesizleşmeye devam ettiğini ve futbol kulüplerinin kanser olduğunu söyledi. Çetinkaya’nın tabutunun kapağını kapatmak üzereyken böylesine bir fırsatın ayaklarına gelmesinin çok büyük bir şans olduğuna vurgu yapan Canbaz, “Umarım bu diğer kulüplerimizde de devam eder. Ülkemizdeki kurum ve kuruluşlar spor kulüplerimize sahip çıkar. Ancak bu sayede futbolumuz ayağa kalkar.”dedi.

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur