1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Efsaneden Doğan Efsane Mustafa Defteralı” kitabı çıktı
“Efsaneden Doğan Efsane Mustafa Defteralı” kitabı çıktı

“Efsaneden Doğan Efsane Mustafa Defteralı” kitabı çıktı

Gazeteci yazar Dr. Bülent Dizdarlı’nın yazdığı “Efsaneden Doğan Efsane Mustafa Defteralı” adlı kitap, Khora Yayınları’ndan çıktı.

A+A-



Gazeteci yazar Dr. Bülent Dizdarlı’nın yazdığı “Efsaneden Doğan Efsane Mustafa Defteralı” adlı kitap, Khora Yayınları’ndan çıktı.
Kitap, futbol dünyamızın efsanesi olarak bilinen Çetinkaya Spor Kulübü’nün en önemli ismi Mustafa Defteralı’nın çocukluğunu, gençliğini, aşklarını, zenginlikten hızlı bir şekilde fakirliğe geçen trajik yaşam öyküsünü konu alıyor. Futbolcu olarak namını Kıbrıs dışına da duyurmayı başaran Defteralı’nın hayat öyküsünü bir ibret hikâyesi olarak kitaplaştıran Bülent Dizdarlı, kitabını derin bir araştırmayla hazırlarken fotoğraflar, gezete küpürleri ve çeşitli belgeler ile de desteklemiş.
Besim Baysal’ın yayına hazırladığı kitapta yer alan “Editörün Notu” bölümünde şu ifadelere yer veriliyor: “Mustafa Defteralı’nın futbol oynadığı dönemler Kıbrıslı Türklerin hiçbir sınırlama ve engelleme yaşamadan; ne Kıbrıslı Elen liderliği ne de Türkiye devletinin engellemelerine maruz kalmadan spor faaliyeti yürüttüğü, uluslararası futbol maçları yaptığı bir dönemdir. Futbolumuzun bugünkü durumuna ve yapılan tartışmalara bakacak olursak; 1950’lerden 2000’li yıllara kadar dünya futbolunda hem alt yapı ve taktik anlamında hem de teknoloji ve ulaşım anlamında büyük gelişmeler yaşanmıştır ancak Kıbrıslı Türkler olarak bizim 1950’li yıllarımızın bile çok gerisinde kaldığımız, özellikle de bu kitap sayesinde gözle görülecek kadar aşikârdır. Kitabımızın yazarı Dr.Bülent Dizdarlı’ya, tarihsel durumumuzu bir futbol yıldızı olarak biyografisi ile Mustafa Defteralı çerçevesinde ele aldığı için tüm toplum olarak bir teşekkür borçluyuz.”
“Efsaneden Doğan Efsane Mustafa Defteralı” adlı 160 sayfalık eser, Ledra Palace ışıkları karşısındaki Khora Kitap Cafe’den ve tüm seçkin kitapçılardan edinilebilir. YD

Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur