1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Efsane Defteralı’yı unutmadı
Efsane Defteralı’yı unutmadı

Efsane Defteralı’yı unutmadı

Kıbrıs futbolunun önemli isimlerinden Mustafa Defteralı ölümünün 10. Yılında Çetinkaya’da düzenlenen törenle anıldı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs futboluna futbolcu ve antrenör olarak önemli hizmetleri bulunan, Çetinkaya ile özdeşleşmiş bir isim olan Mustafa Defteralı dün Çetinkaya lokalinde düzenlenen anma töreni ile anıldı. Törende ayrıca Dr. Bülent Dizdarlı’nın kaleme aldığı ve Defteralı’nın hayatını anlatan “Efsandeden Doğan Efsane” kitabının tanıtımı yapıldı. Kulüp binası içerisinde Defteralı’nın yer aldığı gazete küpürlerinin yanı sıra aldığı plaketler, madalyalar ve oynamayı çok sevdiği tenis raketinin yer aldığı bir serginin sunumu da yapıldı.

Dizdarlı’ya teşekkür plaketi
Törende Defteralı’nın ailesi adına kendisi ile aynı adı taşıyan Mustafa Defteralı bir konuşma yaptı. Defteralı’nın oğlu Atilla ile Dr. Bülent Dizdarlı’nın konuşarak biyografinin yazılmasında ilk adımı attıklarını belirtirken, bir yıl gibi bir sürede yapılan çalışmaların sonucunda güzel bir eserin ortaya çıktığını belirtti. Defteralı daha sonra katkılarından dolayı Dizdarlı’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.

Sertoğlu: “Defteralı gibi değerler her zaman gelmiyor”
Defteralı’nın ardından bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, “Defteralı gibi değerler her zaman dünyaya gelmiyor. Kıbrıs futbolunda konuşulan 2-3 kişiden bir tanesi. Adadaki futbola önemli katkılar yaptı. Kitabı iki kere okudum. Ezberlememiz gerek 1 tarih içeriyor” dedi.
Daha sonra Dr. Bülent Dizdarlı törene katılanlara kitabın içeriğinden bilgiler verdi. “Efsandeden doğan Efsane” kitabının satışı ile tören noktalandı.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur