1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EDEK’ten eleştiri
EDEK’ten eleştiri

EDEK’ten eleştiri

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, iki bölgeliliğe ilişkin açıklamalarını yorumladı.

A+A-

Alithia gazetesine göre EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, “varılacak çözümde adadaki kesimlerin birinde, Kıbrıs Türk diğerinde de Rum toplumunun nüfus ve mülkiyet açısından çoğunlukta olacağı” şeklindeki açıklamasına yönelik eleştirilerde bulundu.

Sizopulos, Akıncı’nın açıklamalarından, herkesin, Kıbrıs Türk tarafının demokratik bir çözüme razı olacağına ilişkin son ümitlerinin de gözden kaybolduğunu anlayabildiğini savundu.

Rum tarafında, yanılsamaların işlenmesine son verilmesi gerektiğini de belirten Sizopulos, “ihtiyatlı iyimserliğin başka, yanılsamaların işlenmesinin ve aynı zamanda olmayan çözüm ortamının yaratılmasının ise başka olduğunu” ifade etti.

Kıbrıs sorununa, tüm vatandaşların insan haklarının garanti altına alınacağı, sapmalar olmaksızın AB normlarının uygulanacağı, Türkiye’ye, “Kıbrıs Cumhuriyeti’”nin işleyişine vasilik rolü yapmasına, doğrudan ve dolaylı olarak olanak sağlamayan, demokratik bir çözüm bulunmasından bahseden Sizopulos, ilk aşamada, bu hakkın, mülkiyet ve kullanıcı haklarının tanınmasıyla, Türkiye’ye verildiğini, çoğunluktaki kullanıcıların TC kökenli vatandaşlar olduğunu ileri sürdü.

Sizopulos açıklamasında ayrıca “kolonizasyon suçunun”, kendi taraflarının, ödün verilmemesi gereken siyasi, diplomatik ve müzakere silahını teşkil ettiğini de ifade etti. (TAK)

 

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur