1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “e-Okul Projesi” için çalışma başlatılıyor
“e-Okul Projesi” için çalışma başlatılıyor

“e-Okul Projesi” için çalışma başlatılıyor

Bakanlıklar arasında “e-Okul Projesi” çalışması başlatılması kararlaştırıldı

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı arasında “e-okul projesi” çalışması başlatılması kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Ankara temasları kapsamında Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştü.

AVCI

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’nda yer alan görüşmede konuşan Türkiye Milli Eğitim Bakanı Avcı, görevine yeni başlayan Berova'ya başarılar diledi.

Avcı, Türkiye ile KKTC arasında her alanda çok yakın ilişkiler bulunduğunu ancak eğitim alanındaki ilişkilerin diğer sektörlerle karşılaştırılamayacak kadar eskilere dayandığını ifade etti.

Avcı, bakanlıklar olarak birlikte yaptıkları çok güzel işler bulunduğunu ve bu güzel işlerin devamının olduğunu belirterek, “İnşallah bu ilişkileri daha da üst düzeye taşıyacak çalışmalara birlikte imza atarız” diye konuştu.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Berova da, iki ülke arasındaki eğitim sisteminin benzerliğine dikkati çekerek, bu sebeple Türkiye’de olan değişimlerin KKTC’de yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Berova, iki ülkenin eğitim alanında ortak projelere imza atmasını arzu ettiğini belirterek, KKTC olarak Mesleki Teknik Eğitimine büyük önem verdiklerini, bu hususta Türkiye Eğitim Bakanı Avcı’dan, mesleki teknik alanında ihtiyaçlara cevap verebilecek teknik ve donanıma sahip kampüs projelerine destek istedi. Açıklamada, Avcı’nın ise bu hususta destek vermeye hazır olduğunu dile getirdiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre, görüşmede, “Türkiye’de orta öğretimden yüksek öğretime geçiş sitemi ile ilgili önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan değişikliklerle ilgili hem KKTC’li öğrencilerin hem de KKTC liselerinde öğrenim gören TC vatandaşlarının, bu sisteme nasıl dahil edileceği hususunda” iki bakanlık arasında çalışma yapılmasının ve “e- okul projesi” ile ilgili iki bakanlık arasında çalışma başlatılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Görüşmede ayrıca, Aralık ayı içerisinde Türkiye’de gerçekleştirilecek Milli Eğitim Şurasında, iki ülke arasındaki heyetlerin karşılıklı çalışmalar başlatmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya Ankara ziyaretinde, Bakanlık Müsteşarı Rauf Ataöv, Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Özel Kalem Müdürü Fatma Anıl Öder ve Basın Danışmanı Didem Gürses eşlik ediyor.

(tak)

Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur