1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Düzova 3. Kültür ve Sanat Festivali Gezisi…
Düzova 3. Kültür ve Sanat Festivali Gezisi…

Düzova 3. Kültür ve Sanat Festivali Gezisi…

Düzova 3. Kültür ve Sanat Festivali Gezisi…

A+A-


Ali Yüksek
 

  Geçen yıl ilk defa katıldığımız ancak şiddetli sağanak yağmurun azizliğine uğrayıp birkaç saat şemsiyelerin altına sığınmak zorunda kaldığımız 2. Düzova Kültür Sanat festivalinin bu yıl 3.sü benzer bir havada ancak daha sakin bir ortamda gerçekleşti.
   31 Mayıs Pazar günü Düzova’da üçüncü defa gerçekleşen festivale gitmek üzere Lefkoşa’nın Arasta çarşısındaki Free Knights Özgür şövalyeler adlı ofisimizden hareketle yola koyulduk. Düzova Festivalinin yapıldığı okul bahçesindeki geniş avluda, demiratlarımızı bize ayrılan park yerinde bırakıp etkinliği dolaşmaya başladık.

FESTİVAL GÖSTERİLERİ

    Genellikle gençlerden seçilmiş ve farklı gruplardan oluşan gösteriler izlenmeye değerdi. İki toplumlu folklor gösterileri her zaman olduğu gibi ilgi toplarken, baş üzerinde yapılan bardak gösterisi ile okul çocuklarının yaptığı eski Kıbrıs geleneklerine uygun düğün ve nişan elbiselerinin sergilendiği defile ise harika olmuştu... Köy kadınlarının el işleri ve eski fotoğraflardan oluşan sergiyi her zaman olduğu gibi ziyaret edip, Özgür Demirat Şövalyeleri olarak bu yıl 2. kez katılım plaketi aldığımız 3. Düzova Kültür Sanat etkinliğinden ayrılmak üzere demiratlarımızın marşına bastık.

ESENTEPE’YE GEÇTİK AMA…

   Günlerin uzun olmasından dolayı zamanımızın geri kalanını değerlendirmek amacıyla Alevkayası piknik alanından geçip Esentepe üzerinden Girne’ye gitmeye karar verdik… Aslında Esentepe’de bir hafta sürecek başka bir festivali izleme olanağı bulabiliriz düşüncesi ile yola çıkmış olsak da, Esentepe Festivalinin akşam 20:00’den sonra açıldığını festival alanının önüne geldiğimizde öğrenmiş olduk. Bu festivali aynı amaçla izlemeye gelen ve gençlerden oluşan Racing motorlu bir grup arkadaşla kısa da olsa ayaküstü biraz sohbet edip birkaç fotoğraf alarak sahil yolundan Girne’ye doğru yolumuza devam ettik…

KUTUP GEZİSİ

   Bu arada, birkaç hafta sonra 3 kardeş ve 3 motosiklet ile çıkacağımız kuzey kutup Norveç, Nord-Kapp gezisi için yol hazırlıklarımız hummalı bir şekilde devam ediyor... Gideceğimiz zamanlarda (Haziran-Temmuz) yaklaşık 2.5 ay güneşin batmadığı yere denk gelen 71. paralel dairesindeki “Nord-Kapp//Nort Cape” noktası için özel olarak çift kat su geçirmeyen çadır, mat ve -20 dereceye dayanıklı uyku tulumu, su geçirmeyen kask kamerası, özel giysi, yağmurluk vb. yenilediğimiz ekipmanlarımızdan bazıları... 15.000 km., 15 ülke ve yaklaşık 45 gün sürecek gezimiz için bir süre (birkaç ay) gezi yazılarıma ara vermek zorunda kalacağımızı ayrıca  üzülerek belirtir saygılar sunarız…
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 214. Sayısı

Adres Kıbrıs 214. Sayısı