1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Duruşma içinde duruşma tamamlandı
Duruşma içinde duruşma tamamlandı

Duruşma içinde duruşma tamamlandı

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davasında, duruşma içinde duruşma tamamlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davası sürüyor.  Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Çetin Sadrazam’ın gönüllü ifadesinin ‘şiddet ve baskı’ ile alındığı iddia edilerek açılan duruşma içinde duruşma tamamlandı. Savunma Avukatı duruşma maksatlı Mahkemeye iki tanık dinletti. Tanıkların ardından taraflar hitaplarını yaptı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu hazır bulundu. Heyet,  “duruşma içinde duruşma”nın kararını 4 Şubat 2014 tarihinde açıklayacağı belirtti.

Tanıklar dinlendi
Dünkü duruşmada Savunma avukatının ilk tanığı olarak Çetin Sadrazam’ın 5 Aralık 2015 tarihinde Güney Kıbrıs’ta evlendiği eşi dinlendi. Sadrazam’ı en son 19 Şubat 2014 tarihinde gördüğünü söyleyen sanığın eşi, Sadrazam’ın saat 16.30 gibi evinin önünden siyah camlı beyaz bir arabaya binip gittiğini ve bir daha geri dönmediğini anlattı. Daha sonra sanığın kız kardeşinin geldiğini ve Sadrazam’ın kayıp olduğuna dair polise giderek suç duyurusunda bulunduğunu anlatan sanığın eşi ,daha sonra eşinin KKTC’de poliste tutuklu olarak bulunduğunu öğrendiğini aktardı.
Son tanık olarak ise sanık Çetin Sadrazam’ın kız kardeşi oldu. Kardeşi tutuklandıktan kısa bir süre sonra polise giderek ziyaret ettiğini anlatan N.T, sanığın kirli çamaşırlarını alıp temiz iç çamaşırı verdiğini anlattı. N.T. sanıktan aldığı iç çamaşırının kanlı olduğunu gördüğünü ve o nedenle sakladığını kaydederek, mahkemeye getirdiği ve o gün aldığını iddia ettiği kanlı olduğunu iddia ettiği iç çamaşırını mahkemeye gösterdi. Savunma avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu da bu iç çamaşırı mahkemeye emare olarak sundu.

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur