1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Durur’da imza an meselesi
 Durur’da imza an meselesi

Durur’da imza an meselesi

TKBL ekibi YDÜ, Ordu’dan ayrılan Alper Durur’la sözleşme imzalamaya hazırlanıyor

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin geçen sezonki koçu İlker Gözeneli’den boşalan koltuğa Alper Durur’u oturtmasına sayılı günler kaldı. Geçen sezon TKBL ekibi Orduspor’u çalıştıran Alper Durur bir veda mesajı yayınlayarak mor beyazlılardan ayrıldığını duyurdu. YDÜ’nün transferi önümüzdeki hafta içerisinde resmen duyurması bekleniyor.

Prensip anlaşmasına varıldı
Daha önce YDÜ’den tekli aldığını doğrulayan Alper Durur’un Orduspor’la bağları koparmasının ardından Lefkoşa temsilcisine imza atması bekleniyor. Öte yandan uzun süredir temas halinde bulunan Alper Durur’la YDÜ’nün prensip anlaşmasına vardıkları ve resmi açıklamayı yakın zamanda duyuracakları öğrenildi. Türkiye’de önemli bir kariyeri bulunan Koç Alper Durur şu anda Türkiye Genç Milli Kadın Basketbol Takımı’nın da antrenörlüğünü yapıyor.

Durur’un veda mesajı
Durur’un açıklaması şöyle: “Orduspor da üç yıldır gurur ile yürütmekte olduğum görevime Sayın Başkan Nedim Türkmen’le de konuştuktan sonra 2015 – 2016 sezonunda devam etmeme kararı almış bulunmaktayım. Bu kararı almamdaki en büyük etken yine sıfırdan ve yeni baştan bir takım kurarak, o takımı Orduspor’la geçmiş sezonlarda ulaştığımız başarıların üzerine çıkartacak gücü ve motivasyonu kendimde görememem olmuştur. Mevcut durumun oluşmasında kırılma noktası da geçen yılki kadromuzu koruyup, güçlendireceğimiz aynı zamanda benim de sözleşme yenileyeceğim dönemde mahkeme kararı ile olağan genel kurulumuzun ertelenip bir ay zaman kaybetmemiz olmuştur. Bu süreçte kilit oyuncularımız ya başka takımlara transfer olmuşlar, ya da transferleri konusunda prensip anlaşmalarına varmışlardır. Sayın Başkanımızın kararımı yeniden gözden geçirmem ve devam etmem konusunda ısrarlarına karşın, şu anki mevcut motivasyonum ile bu göreve devam etmemin Orduspor ve kendi kariyerime zarar vereceğini düşünerek kararımı değiştirmedim.”

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur