1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DURUMU İÇLER ACISI
DURUMU İÇLER ACISI

DURUMU İÇLER ACISI

2013 yılında çağdaş bir tesis haline gelen Lefke Antrenman Sahası, son iki yıl içinde bakımsızlıktan nasibini aldı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

İki yıl önce güzel bir zemine kavuşturulan ancak yaşanan bir takım sorunlar nedeni ile geçtiğimiz yıl kuruduğu için kullanılamayan Lefke Türk Spor Kulübü’ne ait antrenman sahasının durumu son dönemlerde daha da kötü oldu. Sahadaki yabani otlar daha da büyürken, zeminde koyunların otladığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

2013 yılında düzenlenmişti
2013 yılı içerisinde gerek 16 Ağustos Stadı’nı yenileyen ve stadın arka tarafında bulunan antrenman sahasına çağdaş bir zemin kazandıran Lefke, birçok Süper Lig kulübünün sahip olmadığı bir tesis kazanmıştı. Ancak yaşanan süreç içerisinde 2014 yılında antrenman sahası kurudu. Bu dönemde Spor Dairesi’ne bağlı iki personelin hizmet verdiği Lefke tesislerinden 1 personel Güzelyurt bölgesine alınmış, kulüp yetkilileri sahanın kurumasındaki baş etkenin bu durum olduğunu ileri sürmüştü. İçinde bulunduğumuz mayıs ayında ise sahanın son durumu içler acısı bir hal aldı. Uzun zamandır kurumuş bir halde bulunan sahada yabani otlar daha da büyürken, saha içerisinde koyunlar otlamaya başlandı.

Mükellef: “Kendi imkanlarımızla ekeceğiz”
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Lefke Türk Spor Kulübü’nün mevcut başkanı Yıltaç Mükellef, sahayı kendi imkanları ile önümüzdeki günlerde temizleyerek süreceklerini ve ekimini yaparak yeniden hayata geçireceklerini belirtti. Mükellef “Zamanında güzel bir zemine kavuşturduğumuz saha, Spor Dairesi’nin adamlarını çekmesi ile daha da kötü olmuştu. Geçtiğimiz gün sahada yer alan fıskiyeleri toplattık. Önümüzdeki günlerde de zemini sürüp ekimini gerçekleştireceğiz” dedi. 

Antrenman sahasını yeni sezona yetiştirmeyi planladıklarını aktaran Mükellef, “Kulüp kendi imkanları ile sahayı düzenleyecek. Sadece Spor Dairesi’nden kullanacağımzı tohumun giderini talep edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur