1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dünyadan doğrudan uçuş yok, Türkiye’den ise biletler ateş pahası
Dünyadan doğrudan uçuş yok, Türkiye’den ise biletler ateş pahası

Dünyadan doğrudan uçuş yok, Türkiye’den ise biletler ateş pahası

Ercan yönüne olan uçuşlara uygulanan vergiler, bilet fiyatlarının doruk noktasına çıkmasına neden oluyor, İstanbul- Adana uçuşundaki vergilere toplam 17 TL ödenirken, Ercan yönüne olan uçuşta bu vergi 100 TL’yi aşıyor.

A+A-

Fehime ALASYA


Kıbrıs’ın kuzeyine uçmak oldukça pahalı! Dünyadan ‘doğrudan’ uçuş imkanı olmayan Ercan Havaalanı’na, Türkiye’den gelmek için yüksek tarifeden bilet kesmek gerekiyor.
Türk Hava Yolları ile eş sürede, İstanbul’dan Ankara’ya 190 TL’ye uçma imkanı varken, Ercan’a gelmek için ise bilet fiyatı 411 TL’ye yükseliyor.

 

 

-------------------------------------
İstanbul’dan Ankara’ya 190 TL
İstanbul’dan Ercan’a 411 TL
-------------------------------------

 

Ercan’a özel
 

Belirli dönemlerde dudak uçuklatan hava ulaşımı bilet fiyatları, uçuş yönüne göre de farklılıklar gösteriyor.  Bilet fiyatlarının özellikle Ercan yönüne seyrinde bu fiyatlar doruk noktaya çıkıyor.

Bilet fiyatlarını araştıran YENİDÜZEN, 11 Mart tarihindeki gidiş ve 15 Mart tarihindeki dönüşlerin benzer uçuşlarını inceledi. Aynı mesafede olan uçuşlar arasında en pahalı bilet fiyatlarının Ercan Havalimanı yönüne olduğunu ortaya çıkarken, Ercan yönüne uygulana vergilerin oranı bir kez daha ortaya çıktı. Ülkedeki vergi oranları ve bazı faktörlerin öne sürülerek belirlendiği bu fiyatlar ile yine vatandaşın zararda olduğu gözlemlendi.

Benzer tarih ve saatlerde, İstanbul’dan Adana’ya 300 TL’ye seyahat eden bir yolcu, bu rakamın 17 TL’sini Toplam Vergi’ye, 30 TL’sini ise Hizmet Bedeli’ne öderken, Ercan’a 300 TL’ye bilet kesen bir yolcu 119 TL Toplam Vergi, 25 TL de Hizmet Bedeli ödüyor.

Vergiler dikkat çekici

Türk Hava Yolları ile 11 Mart’ta sabah saatlerinde İstanbul’dan Ankara’ya seyahat edecek olan yolcular, 15 Mart tarihinde sabaha yakın geri dönerken, bu bilet için sadece 190 TL ödüyor. Aynı tarih ve saatlerde İstanbul’dan Ercan’a gelmek isteyen yolcular 411 TL ödemek zorunda.

190 TL’lik İstanbul-Ankara uçuşunda, 104 TL Bilet bedeli,  80 TL Vergiler, 6 TL de Hizmet Bedeli ödeniyor.

411 TL’lik İstanbul-Ercan uçuşunda ise Vergiler ve Hava Yolu Harcı 176 TL, Biletleme Servis Ücreti 12 TL olarak görülüyor.    

Türk Hava Yolları ile 11 Mart’ta sabah saatlerinde İstanbul’dan Ankara’ya seyahat edecek olan yolcular, 15 Mart tarihinde sabaha yakın geri dönerken, bu bilet için sadece 190 TL ödüyorken, aynı tarih ve saatlerde İstanbul’dan Ercan’a gelmek isteyen yolcular 411 TL ödemek zorunda. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün…

Ercan’a uçuşlarda açık ara fark

Benzer tarihlerde olan sabah uçuşlarında, Onur Air ile İstanbul’dan Antalya’ya seyahat etmek isteyen bir yolcu 240 TL öderken, Ercan’a gelebilmek için 460 TL ödeyerek, neredeyse iki katı rakamla karşı karşıya kalıyor.

Ercan’daki Toplam Vergiler 119 TL, Adana’daki 17 TL

11-14 Mart tarihlerinde İstanbul- Adana uçuşu için Türkiye’den 300 TL’ye bilet kesebilen bir yolcu, 300 TL’lik bilet parasının 17 TL’sini, Toplam Vergi’ye, 30 TL’sini ise Hizmet Bedeli’ne ödemekle yükümlü.

İstanbul’dan Ercan’a uçuş yapan bir yolcu ise 300 TL’lik uçak biletinde, 163 TL Bilet Bedeli, 119 TL Toplam Vergiler, 25 TL de Hizmet Bedeli ödemekle yükümlü.  

 

  

 

Bu haber toplam 3621 defa okunmuştur
Etiketler : , ,