1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya yıldızları yanı başımızda!
Dünya yıldızları yanı başımızda!

Dünya yıldızları yanı başımızda!

Güney Kıbrıs “Cyprus Cup 2015” adı altında dünyanın en iyi kadın futbolcularını ağırlıyor

A+A-

 

 

Eren ŞİŞİK

Kıbrıslı Türklerin spor ambargoları ile ilgili gelecekleri tartışılırken, şu sıralar Güney Kıbrıs bir dünya organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Güney Kıbrıs dünyanın en iyi kadın futbolcularının da aralarında bulunduğu 12 Kadın Milli Futbol Takımını “Cyprus Cup 2015” adı altında geleneksel olarak düzenlenen uluslararası turnuvada ağırlıyor.

Güney’de maç Kuzey’de gezme
Turnuva Haziran ayında yapılacak olan 2015 Kadınlar Dünya Kupası öncesi hazırlık amacı ile her yıl düzenlenirken, iklim şartları bakımından dünyanın en iyi takımlarının bu turnuvaya katılmak istedikleri öğrenildi. Boş zamanlarında Kıbrıs’ı gezme şansı bulan kadın futbolcular, adanın Kuzey  tarafına da geçerek, ülkeyi tanıma fırsatı buluyor.

İtalyanlar Ledra Palace’dan geçti
Geçtiğimiz günlerde İtalya Kadın Milli futbol takımının Ledra Palace sınır kapısından geçiş yaparak Kuzey Kıbrıs’ı da gezdiği öğrenildi. Antrenman ve maçlarından arta kalan zamanlarında Kıbrıs’ın çeşitli yerlerine ziyaretler de gerçekleştiren kadın futbolcuların, sosyal paylaşım sitelerinden de bu gezilerin fotoğrafları paylaştıkları gözlemleniyor.

Dünyanın en iyileri boy gösteriyor
Basın mensuplarının da yakından ilgi gösterdiği Cyprus Cup 2015’in haberlerinin BBC Sport gibi dünya gündeminin takip edildiği gazetelerde de çokça yer aldığı öğrenildi. Bu yıl 8’inci kez düzenlenen ve heryıl dünya futbolunun en iyi kadın futbolcularının boy gösterdiği turnuvada; İngiliz Jodie Taylor, Eniola Aluko, Alex Scott ve Fara Williams, Kanadalı Christine Sinclair ve Melissa Tancredi,İtalyan Christiana Girelli ve Martina Rosucci, Avusturalyalı Kate Gill ve Meksikalı Charlyn Corral gibi dünya yıldızları forma giyiyor.

Final yarın Larnaka’da
4’erli 3’er gruptan oluşan turnuvada final karşılaşması 11 Mart Çarşamba günü saat 18.30’da Larnaka GSZ Stadyumu’nda İngiltere ile Kanada arasında oynanacak. Turnuvayı geçtiğimiz yıl İngiltere’yi 2-0 mağlup eden Fransa Kadın Milli Futbol Takımı kazanmıştı.

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur