1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Dünya üniversitelerine erişim kapısı”
“Dünya üniversitelerine  erişim kapısı”

“Dünya üniversitelerine erişim kapısı”

Ülkemizde dört farklı ana dalda hizmet veren Ataner Eğitim Grup, İngilizce eğitiminde “fark yaratma” hedefiyle dikkat çekiyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Eğitim alanında dünya çapında hizmet veren Ataner Eğitim Grubu birçok başarıya imza atmaya devam ediyor.

İngilizce eğitiminde fark yaratarak öğrencilerin seviyelerini en yükseğe taşıma hedefiyle çalışmalarını yürüten Eğitim Grubu, yoğun bir tempo içerisinde öğrencileri hem ülkedeki hem de uluslar arası sınavlara hazırlamada başarılı bir isim.

Küçük yaştan itibaren çeşitli teknolojik materyaller eşliğinde İngilizce eğitimine katkı koyan Ataner Eğitim Grubu, öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelere yerleşmesinde de uluslararası bir yetkiye sahip.

‘Ataner İngilizce Merkezi’, ‘Ataner Eğitim Danışmanlığı, ‘Ataner Vize’ ve ‘Ataner Tercüme’ olarak 4 farklı ana dalda hizmet veren Ataner Eğitim Grubu, global bir acente olan Study in UK’in de  Kıbrıs temsilciliği yürütüyor. Dünyadaki birçok ülkede ofisleri olan SI-UK, Birleşik Krallık üniversitelerinin resmi başvuru merkezi ve resmi temsilcisi konumunda. Ataner Eğitim Grubu da SI-UK Cyprus olarak bugüne dek binlerce öğrenciyi dünyanın birçok üniversitesine yerleştiren bir acente olmanın haklı gururunu da yaşıyor.

Global bir acente olan Study in UK’in de Kıbrıs temsilciliğini yürüten Ataner Eğitim Grubu,  öğrencilerin dünyadaki çeşitli üniversitelere yerleşmesinde önemli yetkiye sahip…

Ataner: “Study in UK’in de Kıbrıs temsilcisiyiz”

YENİDÜZEN, yıllardır eğitim ile iç içe olan Ataner ailesinin büyük emekleriyle oluşturduğu Ataner Eğitim Grubu’nun yürüttüğü çalışmalarla ilgili Ataner Eğitim Grubu Direktörü, İngilizce & IELTS öğretmeni Mert Ataner ile görüştü. Ataner, eğitim merkezinin yaptığı çalışmalarla ve başarılarıyla ilgili bilgiler verdi. Mert Ataner, Ataner Eğitim Grubu içerisinde global bir acente olan Study in UK’in de Kıbrıs temsilciliğini alarak, SI -UK CYPRUS olarak da faaliyet gösterdiklerini söyledi. Dünyadaki birçok ülkede ofisleri olan SI-UK’in, Birleşik Krallık üniversitelerinin resmi başvuru merkezi ve resmi temsilcisi konumunda olduğunu belirten Ataner, bu resmiyetin bütün üniversitelerin temsilciliği ve bütün üniversitelere yerleştirme yaptığını belirtti. SI -UK CYPRUS olarak bütün üniversitelere öğrencileri yerleştirdiklerini aktaran Ataner, “sadece aynı okullara değil bilinenin tersine çok geniş çaplı, bütün seçenekleri öğrenciye sunan ve diledikleri üniversiteye işlemleri gerçekleştiriyoruz. Tabi ki burada profilleri, başarıları, akademik seviyeleri dikkate alınır” dedi.

Eğitim Grubu Direktörü, İngilizce & IELTS öğretmeni Mert Ataner, merkezde İngilizceye verilen önemin her şeyin üstünde olduğunu söyleyerek,  İngiltere’deki bazı üniversitelerin IELTS muadili olan İngilizce sınavlarını da yapmaya yetkili bir kurum olduklarını vurguladı

“Sınavlarda onaylardan geçmiş bir kurumuz”

Ataner, şöyle devam etti: “SI-UK sadece başvuruları yaparken Ataner Eğitim Danışmanlığı da Birleşik Krallık hariç Avrupa’daki ülkeler, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Dubai, Ukrayna, Polonya gibi birçok farklı ülkede de anlaşmalı olduğumuz üniversiteler var. Hatta belli üniversite başvuru esnasında üniversitelerin sınavını dahi Kıbrıs’ta gerçekleştirebildiğimiz belli yetkilerimiz, sertifikalarımız vardır. Gerek SI-UK olarak gerekse Ataner olarak sınavlarda onaylardan geçmiş bir kurumuz. SI-UK olarak Ataner Eğitim Grubu Kuzey Kıbrıs’ta ilk ve tek olan; British Council tarafından onaylı, eğitimli, sertifikalı bir eğitim danışmanlığıdır. Sınav başarıyla geçirmiştir ve sertifikası bizde mevcuttur. Tüm Ataner’in ve bu merkezde verilen danışmanlığın güncel, güvenilir, en doğru, en etkili danışmanlık olduğunu gösteren bir eğitim sertifikasıdır. Çok yoğun bir çalışma süreci ve büyük bir sınavdan sonra alınır.”

a2-031.jpg

“İngiltere’deki bazı üniversitelerin sınavlarını da yapmaya yetkili kurumuz”

Mert Ataner, Eğitim Grubu olarak ayrıca İngiltere’deki bazı üniversitelerin IELTS muadili olan İngilizce seviyelerini gösteren, üniversite İngilizce sınavlarını da yapmaya yetkili bir kurum olduklarını vurguladı. “Ben 10 yıllık İngilizce öğretmeniyim, ayrıca IELTS eğitmeniyim. Bizim en büyük farkımız, bize küçük yaşta gelen öğrencilere, Cambridge sınavlarını yaparken, okul konularını da destekleyici ve ayrı zamanda koleje girmek isteyenleri KGS’ye hazırlıyoruz. Yine ortaokul öğrencilerine okul müfredatında İngilizce veriyoruz. 3 yaştan itibaren İngilizce eğitim için gelen öğrencilerimiz vardır. Anadili İngilizce olan eğitmen de bulunduruyoruz. Öğrenciler her gelişlerinde yoğunlaştıkları bir süreç vardır. Buraya ne kadar gelirse, belli bir oranını konuşmaya (speaking) ayırır. Lise olduklarında girecekleri GCE’ye hazırlık ve yine uluslar arası sınavlar ki buna tüm üniversitede gereken İngilizceye dair sınavlar dahildir. En sonunda da IELTS eğitimi veriliyor. IELTS’de müthiş bir eğitim kadrosu vardır. Ben ve kardeşim İngiltere’den İngilizce öğretmenliğinden mezunuz. Master yaptık. Ben “KKTC eğitim sistemini ve bu eğitim sistemindeki İngilizcenin öğrenim şeklini” inceleyen bir tezle bitirdim. Kardeşim de “teknolojiyle İngilizce eğitim verebilme” üzerine tezini verdi. Merkezimizde de teknolojik eğitimsel araçlar ve web siteler oldukça kullanılmaktadır. Öğrenciler hem öğreniyor hem eğleniyor. Oldukça yoğun bir eğitim söz konusu. Okuma, yazma, konuşma, dinleme becerilerinin dahil olduğu bir İngilizce eğitim programı, küçük yaştan üniversiteye gönderene kadar devam ediyor. En sonunda da üniversite süreçlerini de burada hallediyoruz ki buda ayrı bir kapsamlı alanımızdır”

“Ataner Vize” ve “Ataner Tercüme” hizmetleri…

Öğrencinin gideceği ülkeye göre Ataner Eğitim Danışmanlığı’nın vize ve tercüme birimleri devreye girer. Eğer uluslar arası bir öğrenciyse ve gideceği ülkeye göre vizesi, başvurusu, takibi aynı yerden yapılır. Kişinin hiçbir yere koşturmasına gerek kalamaz. Danışmanlığımız içinde iletişim halinde olduğumuz için IELTS ve İngilizce merkezimizle, orada öğrencimizin eksikleri tespit edilirse veya acil bir başvuru gerekiyorsa, IELTS’e daha erken girmesi sağlanacağı için programına hemen müdahale ederiz. Veya daha zamanı varsa veya açıkta kalmaması için ek bir bölüm ek bir üniversite gerekirse, hemen onların bilgisi İngilizce merkezi ile paylaşılır ve ona göre B,C planı üretilir. Öğrenciler % 100 üniversiteye yerleştirilmektedir.


a1-033.jpg

 

“İngilizceye verdiğimiz önem her şeyin üzerinde”

Bizim için çok önemli olan Ataner İngilizce Eğitim Merkezi’dir diyen Mert Ataner, merkezde İngilizceye verilen önemin her şeyin üstünde olduğunu söyledi.

Ataner, “İngilizce derslerinde kullandığımız materyaller, becerilere göre dinleme, okuma, yazma, konuşma dallarında öğretmenler bölünmüştür. Öğrenciler böyle olduğunda çok daha konsantre oluyorlar. Burada önemli olan küçük yaşta tanıdığımız öğrencilerin seviyelerinde çok yükselme görülür. Kesinlikle grupları 3-4 kişilik tutmaya çalışıyoruz. Tek tek eğitim alanlar vardır. Bir öğrenciyi hem tek tek alıyoruz hem takviye veriyoruz. Ekstradan çağırıyoruz. Herhangi bir limitiz, bu program bu paket gibi konu yoktur. Tamamen ilgi vardır ve özel İngilizce eğitimi vardır. Dershaneden çok uzak, butik İngilizce dersi anlayışı vardır. Özellikle de grup sayısının büyümeye doğru gittiğini gördüğümüz anda hemen bölüyoruz. Böyle olduğu için çok farklı netice alıyoruz. Buna çok önem veriyoruz. Bu iş için büyük efor harcıyoruz” dedi.

“Danışmanlığın kaderini de İngilizce eğitimi belirledi”

Ataner, şöyle devam etti: “Küçük yaştan başlayanlar çok şanslıdır. Onlar uluslararası sınavları takip ettiğimizde o merdivenleri çıkar ve son aşamada kendiliğinden olur. Ama bize geç başlayan öğrencileri çok zorlasak dahi olmuyor. Şöyle ki bizim ülkemizde gidemeyecek durumda olduğunu düşünenler ve üniversiteden negatif cevap alıp da bize gelenler var. Biz bu öğrencilerin de gidebileceği eğitim programlarını hazırlıyoruz. Mesela eksik oldukları dalları tespit ederek, üniversite yetkilileri ile görüştürüyoruz. Haftada 4-5 gün yoğun şekilde çalıştırıyoruz ve düz liseden mezun olup da İngiltere’de okuyan öğrencilerimiz var. Bu İngilizce seviyesiyle oldu. Düz liseden mezun olanlar konusunda çağ açtık. Danışmanlığın kaderini de İngilizce eğitimi belirledi. İngilizce seviyesi yüksekse, öğrenci düz lisede olsa bizim diplomalarımız tanınır. SI-UK’in bağlantılarından dolayı bizim özel olarak okullarla yaptığımız anlaşmalarımız da vardır. Diploması artı IELS’teki seviyesi ya da muadil İngilizce sınavında öğrencinin girmesine yeterli olmakta. SI-UK, dünyadan 35 bine yakın öğrenciyi yerleştirebilen bir kurumdur. SI-UK’in anlaşması, tanınırlığı, yerleştirdiği öğrenciler yıllardır böyle devam ettiği için, biz de burada SI-UK Kıbrıs olarak  belli farklı anlaşmalar yaparak, aslında öğrencilerin gidebileceğini gösterdik. Sözlü mülakat, ayrı ek sınav, gidebileceği programlar ekstra hazırlık, devamında normal hazırlığı ve üniversitesine yol çizdik ve bunu da mümkün kıldık. Bizim bağlantılarımızla İngiltere’deki üniversiteye girebiliyor. Bunu daha farklı deneyip direk yollardan düz Biz çok fazla bağlantıları değiştirdiğimiz için hatta üniversiteye yerleştirmenin ruhunu bile değiştirdik. Yurtdışından bize ulaşanları da ülkedeki okullara sevk ediyoruz”

“Üniversite yetkilileri ile öğrenciler görüştürülüyor”

Yurt dışındaki üniversite yetkililerin Kıbrıs’a gelerek öğrencilerle buluşmasını da sağladıklarına dikkat çeken Ataner, şunları söyledi. “Üniversite yetkilileri ziyaretimize gelmektedir. Özel olarak da sadece SI-UK Cyprus içinde Kıbrıs’a gelmektedirler veya geldikleri zaman mutlaka bizleri ziyaret etmektedirler. Özel olarak onlarla bilgilendirme seansları düzenleriz. Öğrencilerimiz ofisimize gelir veya biz öğrencilerimizin olduğu yerlere gideriz. Sunumlar veririz, bilgiler veririz, önceden yapmaları gerekenler, erken kayıt avantajları ve direkt yetkiliyle o anda kabul alan öğrencilerimiz mevcuttur. Çok daha farklı bir danışmanlık süreci ve hizmeti vardır. Burada öğrencinin üstünden yük alma vardır ve direkt o yetkiliden birinci ağızdan bilgiyi alabilme şansı vardır. Kabulü verecek kişilerdir bize gelen. Ve bu tüm üniversitelerden çok sık ve düzenli olmaktadır. Sadece Birleşik Krallık değil diğer ülkelerle bu ağımızı kurduk çünkü dünyanın en büyük fuarlarına Ataner Eğitim Grubu olarak düzenli şekilde katılmaktayız. Fuarlarda eğitim danışmanı olarak gidip hem anlaşmalarımızı yeniliyor hem ek anlaşmaları yapıyoruz. Burada aldığınız bilgi vizyonunu, gelip ülkemizde şartlarımıza göre onlara uyarlayarak kurmakta ve eğitmekteyiz. İngilizce merkezimize çok büyük katkıları olmaktadır. Teknolojiyle eğitim konuları, etkili eğitim, IELTS teknikleri hepsinde çok güncel ve sürekli olarak dünyanın her yerinde IELTS eğitimlerine katılıyoruz. Bu çok önemli bir konudur çünkü normalde öğrencinin en büyük kaygısı acaba bu olacak mı, ben hazır mıyım, ne oldu acaba’ şeklindedir ama bizde bu süreç tam terstir. Fuar ve kalabalıkta 3 saniye 5 saniye konuşmak yerine direkt burada bire bir yarım saat bir saat öğrencilerimizle ilgilenen üniversite yetkilileri geliyor”.

Bu arada Ataner Eğitim Grubu’na www.atanereducationgroup.com ve mert@atanereducationgroup.com web adreslerinden ulaşılabilir, 05488655888 numaralı hattan da iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181029100843.jpg

Bu haber toplam 3253 defa okunmuştur
Etiketler :