1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya şampiyonu çok rahat: 39-83
Dünya şampiyonu çok rahat: 39-83

Dünya şampiyonu çok rahat: 39-83

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Galatasaray dün Lefkoşa’da Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig’in 8’inci hafta maçında karşılaştı

A+A-

Necmi Belge

Ana sponsorluğunu Garanti Bankası’nın yaptığı Türkiye Tekerlekli  Sandalye  Basketbol  Süper Ligi’nin 8. haftasında  dün Lefkoşa’da oynanan karşılaşmada yenilgisiz Dünya Tekerlekli Basketbol şampiyonu ve lig lideri konumunda yer alan Galatasaray ile Kuzey Kıbrıs Turkcell karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Galatasaray rahat bir oyunla 83-39 kazanarak Kuzey Kıbrıs Turkcell’e bu sezonki üçüncü yenilgisini yaşatarak kayıpsız yoluna devam etti.

Taraftarlardan büyük ilgi
Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Galatasaray Futbol okulu öğrencilerinin de izlediği  karşılaşma Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Karşılaşmayı çok sayıda seyirci izlerken, Doğu Akdeniz Üniversitesi UltraAslan grubu konuk Galatasaray’a maç boyunca destek verdi.
Güçlü rakibi karşısında maça hızlı bir giriş yapmak isteyen Kuzey Kıbrıs Turkcell ilk beş dakikada rakibini durdururmayı başarsa da, daha  sonra oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, birinci periyodu 21-16 kazandı.
İkinci periyodda hızını bir o kadar daha artıran sarı-kırmızılılar, arayı daha da açtı ve karşılaşmanın ilk devresini 46-19 önde kapattı.

Konuk ekip farklı kazandı
Üçüncü periyodda tempoyu düşürmesine rağmen, lider Galatasaray 66-25’lik bir skor yakaladı. Karşılaşmanın dördüncü ve son periyodunu adeta antrenman yapar gibi oynayan Galatasaray, karşılaşmayı 83-39 gibi farklı bir skorla kazanarak, yenilgisiz liderliğini devam ettirdi. Maçın en skorer ismi kaydettiği 24 sayı ile Galatasaray oyuncusu Cem Gezinci oldu. Kuzey Kıbrıs Turkcell adına en çok sayı kaydeden isim ise 19 sayı ile İbrahim Yavuz oldu. Karşılaşma sonunda maçı izleyen taraftarlar ve Galatasaray Futbol Okulu sporcuları sarı kırmızılı takımın oyuncularından imza alarak anı fotoğrafı çektirdiler.

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur