1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya Şampiyonası’nda ter döküyor
Dünya Şampiyonası’nda ter döküyor

Dünya Şampiyonası’nda ter döküyor

Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi, öğrenim gördüğü Doğa Koleji ile yer alıyor

A+A-

Fransa’nın Limoges şehrinde 18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi, öğrenim gördüğü Doğa Koleji ile yer alıyor.

Geçtiğimiz ay Liseler Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda Doğa Koleji ile şampiyonluk sevinci yaşayan Erten Gazi, takımı ile Fransa’da düzenlenen Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

İkinci turda rakip Yunanistan
Cumartesi günü Fransa’nın Limoges şehrinde başlayan Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda B Grubu’nda bulunan Erten’li Doğa Koleji, Hırvatistan, Bulgaristan ve İran ile aynı grupta yer aldı.

İran’ın şampiyonadan çekilmesi ile bu maçı 20-0 hükmen kazanan Doğa Koleji, Hırvatistan’ı 48-42 ve Bulgaristan’ı 86-40’lık skorlarla mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı.

Erten Hırvatistan karşısında 10 sayı, Bulgaristan karşısında 9 sayı kaydetme başarısı gösterdi.Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda ikinci tura yükselen Doğa Koleji, Yunanistan ekibi ile eşleşti.

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur