1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dünya Müzik Günü’nde sertifika töreni
Dünya Müzik Günü’nde sertifika töreni

Dünya Müzik Günü’nde sertifika töreni

“Fête de la Musique 2015” ve CQuals Dil Okulu Sertifika Töreni dördüncü kez düzenlendi.

A+A-

Dünya Müzik Günü olarak da bilinen “Fête de la Musique 2015” ve CQuals Dil Okulu Sertifika Töreni geçtiğimiz pazar günü CQuals ve Institut Français de Chypre (Fransız Enstitüsü) işbirliğinde dördüncü kez düzenlendi.
Fransız Kültür Bakanlığı tarafından 1982 yılında başlatılan ve kısa sürede yaygınlaşarak dünya çapında kutlanan Dünya Müzik Günü kuzey yarımkürede her yıl yaz gündönümü sayılan en uzun gün niteliği ile 21 Haziran’da gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerden müzik ve danslar

Tören The Colony Roof’ta öğrencilerin, velilerin ve tüm davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. CQuals öğrencilerinin müzik ve dans gösterisi yaptığı gecede Fransızca DELF, IGCSE, Almanca IGCSE,  İngilizce Young Learners, IGCSE ve IELTS sınavlarında başarı gösteren öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. 
Etkinlikte Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu yararına bir de kokteyl düzenlendi.
Törene Institut Français Direktörleri, Dil ve Kültür İşleri Sorumluları da katılarak konuşma yaptı.

CQuals Direktörü Dr. Ferdiye Ersoy konuşmasında, Kuzey Kıbrıs’ta CQuals projesinin ilk ve tek olduğunu ve dünya çapındaki Institut Français, British Council ve Pilgrims gibi referanslarla birlikte çalışmanın kendilerine gurur verdiğini anlattı.

Ersoy, Delf Prim sınavına katılan en genç öğrencilerin (Derin Erdem, Dafne Esendağlı, Nehir Dinçer) ve IELTS sınavında en yüksek notu alan öğrencinin de CQuals öğrencisi (Cem Gümüşdağ) olduğunu bunun da kendilerini çok sevindirdiğini ve daha çok çalışmak için kamçıladığını söyledi.

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur