1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünya Müziği’nde Bu Hafta
Dünya Müziği’nde Bu Hafta

Dünya Müziği’nde Bu Hafta

Dünya Müziği’nde Bu Hafta

A+A-


Ersin KAŞİF

HAFTANIN ALBÜMÜ VINYL’DEN ‘THE ESSENTIALS: BEST OF SEASON 1’

Mick Jagger, Martin Scorsese, Rich Cohen ve Terence Winter tarafından yaratılan Vinyl, 1970’li yılların New York müzik sahnesine odaklanıyor. Dönemin yaşam tarzı ve müziklerini gerçekçi bir dille yansıtan dizi punk, disco, hip hop gibi türlerin doğuşuna tanıklık ediyor. Başrolde Bobby Cannavale plak şirketini ve ruhunu, yoluna çıkan engellere rağmen korumaya çalışan Richir Finestra’yı canlandırıyor. Dizinin çok ilgi gören ilk sezonundan en çok dikkat çeken şarkıların yanında Julian Casablancas, Chris Cornell, Elvis Costello, Charlie Wilson, Charli XCX ve daha fazla sanatçının yeni kayıtlarının da bulunduğu efsanevi bir soundtrack albümü 15 Nisan’da piyasaya çıkmıştı

THE ESSENTIALS: BEST OF SEASON 1”ın şarkı listesi ise bu şekilde: 1. Jess Glynne, Alex Newell, DJ Cassidy with Nile Rodgers – Kill The Lights 2. Charlie Wilson – Alright Lady (Let’s Make A Baby)
3. Elvis Costello – Back Stabbers 4. Trey Songz – Life On Mars? 5. Iggy Pop – I Dig Your Mind
6. Charli XCX – No Fun 7. John Doe – Strychnine 8. Royal Blood – Where Are You Now?
9. The Arcs – Watch Your Step 10. Chris Cornell – Stay With Me Baby 11. Ty Taylor – I’ve Been Wrong So Long 12. Nasty Bits – Woman Like You  13. Sturgill Simpson - Sugar Daddy (Theme from Vinyl)
14. Julian Casablancas – Venus in Furs  15. Charlie Wilson – Love, I Want You Back
16. Humble Pie – Black Coffee 17. Nate Ruess – I Wanna Be With You. (EMI Music Haber).

NEMRUD’DAN YENİ ALBÜM!

NEMRUD’un kendi adını taşıyan yeni albümü, “Rainbow45” Records etiketi ve EMI – Universal Müzik Türkiye dağıtımıyla müzikseverlerle buluştu. Albümdeki söz ve besteler, grubun gitaristi ve vokalisti Mert Göçay' a ait, düzenlemeleri ise grubun ortak çalışması. Bu konsept albümde 4 şarkı yer alıyor. A yüzünde bulunan ‘Gods Of The Mountain’ ve ‘Lion Of Commagene’ ile B yüzünde bulunan ‘The Euphrates’ ve ‘Forsaken Throne’ şarkıları bir hikayenin birbirine bağlı 4 bölümü. Albümün kayıtları Erekli Tunç Stüdyolarında  gerçekleştirildi. Kapak tasarımı ise, Türkiye'nin en önemli illustratörlerinden, aynı zamanda tekstil moda tasarım konusunda akademik kariyer sahibi, sanatçı Betül Dengili Atlı’ya ait. Plak, EMI – Universal Müzik Türkiye dağıtımıyla tüm müzik marketlerde, seçkin plak dükkanlarında ve www.rainbow45records.com web sitesinde satışta. (EMI Music Haber).

DJ RASİMCAN’DAN YEPYENİ BİR HIT: “DANCEFLOOR MURDA”

Dj Rasimcan, son zamanlarda kendi jenerasyonundaki DJ’ler arasında en beğenilen isimlerden birisi. Genç yaşlarda breakdance ve DJ’liğe ilgi duyan DJ Rasimcan, hip hop kültürü içinde yetişti. DJ Rasimcan şimdi sahnelere yepyeni bir şarkıyla dönüş yapıyor: ‘DanceFloor Murda” DanceFloor Murda’da DJ Rasimcan, Moombahton, R&B ve Dancehall türlerinin özelliklerini yansıtırken kendine özgü Türk esintileriyle fark yaratmayı başarıyor. ‘DanceFloor Murda’nın David Jay’in ülkesi olan Danimarka’da çekilen klibini hemen izleyin:http://bit.ly/1TM7MsB Bu yeni şarkıda DJ Rasimcan’a Danimarkalı R&B şarkıcısı ve söz yazarı David Jay eşlik ediyor. Kophenag’da doğup büyüyen David Jay’i dinleyen herkes onun R&B’yi ne kadar sevdiğin fark edebilir. Müzik hayatına DJ olarak başlamasına rağmen sonrasında şarkı söylemeyi ve sahneyi ne kadar sevdiğini fark edip ilk kaydını yaptı ve o günden beri müzik çalışmalarına devam ediyor.
K-Young ile beraber yayınladığı şarkısı Looking Down ile listelere hızlı bir giriş yaptı. Looking Down’un yanında Oriental Poison, Pegate Sexy ve Million şarkılarıyla da listeleri kasıp kavurdu ve YouTube’ta milyonlarca kez izlendi.  Leftside, Baby Brown, David Jay, Albeezy ve daha pek çok uluslararası çapta ünlü olan müzisyene prodüktörlük yapan DJ Rasimcan’ın yeni şarkısı ‘DanceFloor Murda’yı kaçırmayın! (EMI Music Haber).

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 267. Sayısı

Adres Kıbrıs 267. Sayısı