1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünya Müziği’nde Bu Hafta
Dünya Müziği’nde Bu Hafta

Dünya Müziği’nde Bu Hafta

Dünya Müziği’nde Bu Hafta

A+A-


Ersin KAŞİF


İSTANBUL ARABESQUE PROJECT 4. stüdyo albümü ‘GURBET’

EMI Müzik Türkiye etiketiyle yayımlanacak olan Gurbet’i bugünden itibaren iTunes üzerinden ön sipariş ile satın alabilirsiniz! Müzikseverlerin meraklarını bir nebze dindirecek ve albüm hakkında ipuçları yakalayabileceğiz ilk single, O Kader Buraya Gelecek’i de ön sipariş ile birlikte edinebilirsiniz! iTunes üzerinden ön sipariş için: http://apple.co/1DRYAhe
Istanbul Arabesque Project, dördüncü albümü Gurbeti, iki yıllık bir demlenme sürecinin ardından dinleyicilerinin beğenisine sunuyor. Hikayesi, IAP'nin Avustralya turnesinde, "Gurbet'"in yazılmasıyla başlayan albümde, 12 şarkı yeralıyor. Sözü ve müziği gruba ait 10 yeni şarkının yer aldığı albüme, ülkenin en önemli arabesk yazarları ve bestekarlarından Şakir Askan, Burhan Bayar ve Murat Şenpınar imzalarını taşıyan "Doktor" ve "Hasret Rüzgârları" ciddi bir renk katıyor. "Gurbet'te, enstrüman yelpazesini genişleten Istanbul Arabesque Project (IAP), bu albümde, temelini batı formlu altyapıların oluşturduğu müziğinde; cümbüş, ud, perdesiz gitarın yanı sıra yaylılara, klarnet ve trompete yer veriyor. Çıkış videosu, Gökhan Palas yönetmenliğinde "O Kader Buraya Gelecek" adlı şarkıya çekilen albümün kartonet tasarımı ise başarılı tasarımcı Fatih Şenay'a ait. Epica ve Kristal Elma olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül alan Fatih Şenay, albümün kapak fotoğrafında Türkiye'de arabeskin rock ve pop müzikle mesai arkadaşı olduğu sinyalini veriyor. Arabeskin, geçen yıllar içerisinde yeni bir forma kavuştuğunu belirten grup üyeleri, yeni şarkılarında bu "yeni ruh hali"ni dikkate aldıklarını belirtiyor. Meraklılarına duyurulur. (Kaynak EMI Music).

İSTANBUL KÜÇÜKÇİFTLİK PARKTAKİ SOKAK FESTİVALİNE “RUDIMENTAL”  DAMGA VURDU!

Bu yıl 5.si düzenlenen ve İstanbul gece hayatı ile sokak hayatını bir araya getiren, olmazları olduran festival İstanbul Blue Night; 11 Nisan 2015, Cumartesi günü KüçükÇiftlik Parkta düzenlediği efsane bir sokak festivali herkesi buluşturdu! İngiltere müzik listelerinde zirveye yükselen “Rudimental” müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Dünyanın en çok sevilen alternatif müzik gruplarından Rudimental, İstanbul Blue Night Festival’e damgasını vurdu da diyebiliriz. 2010 yılında Londrada kurulan İngiliz müzik grubu Rudimental; Amir Amor, Piers Agget, Kesi Dryden, DJ Locksmith (Leon Rolle) olmak üzere 4 kişiden oluşuyor. İlk singleları “Feel the Love” ile 2012 yılında dünya çapında büyük yankı uyandıran grup; 2013 yılında Mercury Ödüllerine aday gösterildi ve Brit Award ile Mobo Award ödüllerine layık görüldü. Rudimental aynı zamanda MTV Avrupa Müzik Ödüllerinde En İyi Yeni Sanatçı ve İngiltere, İrlanda çapında En İyi Sanatçı ödülünü aldı. Grup, All Night Waiting adlı parçalarında Elle Eyre ile düet yaptı ve şarkı 2013 yılında İngilterede zirveye yükseldi. (Kaynak EMI Music).

Haftanın Sesi; GRAMMY ÖDÜLLÜ EFSANEVİ  VOKAL “GREGORY PORTER”

Çağdaş caz dünyasının en etkileyici seslerinden biri olarak işaret edilen ve bir çok eleştirmen tarafından caz dünyasının yeni krallarından biri olarak gösterilen Porter, ikinci kez Türkiye’de CRR Konser Salonu'nda hayranlarıyla buluştu. Geçtiğimiz günlerde 24 Nisan Cuma akşamı saat 20:00'de CRR Konser Salonu'nda sahne alan  Grammy ödülü sahibi Gregory Porter, kariyeri boyunca bundan çok daha fazla övgü ve ödülle onurlandırılmış bir müzisyen. New York Times onu ''Bir caz şarkıcısından isteyebileceklerinizin fazlasına sahip, belki farkına varamadığınızından da fazlasına diyerek tanımlıyor. Porter, yeni albümü Liquid Spirit ile 2014 Grammy ödüllerinde En İyi Caz Vokal Albümü ödülünü kucaklamayı başardı.
Gregory Porter'in Kasım 2014’te yayınlanan son albümü Liquid Spiriti iTunes üzerinden satın almak için: http://apple.co/1IvKJPi. (Kaynak EMI Music).

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 208. Sayısı

Adres Kıbrıs 208. Sayısı