1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya Markası Kıbrıs Türk Futbolunu kaleme aldı
Dünya Markası Kıbrıs Türk Futbolunu kaleme aldı

Dünya Markası Kıbrıs Türk Futbolunu kaleme aldı

Four-Four Two Türkiye dergisi adaya gelerek Kıbrıs Türk futbolu hakkında bilgi aldı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Dünyanın en seçkin futbol dergileri arasında yer alan Four-Four Two’nun Türkiye yayını Kıbrıs Türk sporunu ele aldı. 1 hafta boyunca Kıbrıs’ta kalan ve Kıbrıs Türk sporu içerisindeki kişilerle röportajlar gerçekleştiren Hilal Gülyurt ve Barış Tekin ‘Akdeniz Güneşinde, Ambargo Gölgesinde Futbol’ başlıklı yazılarını okuyucularıyla paylaştı.

Lefke’nin kadın taraftar sayısına dikkat çekiliyor
Adada bulundukları süre boyunca birçok kişiyle sohbet eden ve ada futbolunu tanımaya çalışan Gülyurt ve Tekin yazılarını hikâyeleştirilmiş bir anlatımla okunması keyifli bir hale getirdi. Dergideki yazı Doğan Türk Birliği – Lefke karşılaşmasındaki ilginç diyaloglarla başlıyor. Bilet fiyatlarının ucuzluğundan söz edilirken, Lefke taraftarına da parantez açılıyor ve yazıda “Lefke’deki kadın taraftarlar neredeyse erkek taraftarlarla eşit.” ifadelerine yer veriliyor. Yazının devamında Güney Kıbrıs’a gelen dünya devleri ile Kuzey Kıbrıs’a gelemeyen takımlar kıyaslanıyor. Kullanılan ifade ise KKTC takımlarıyla maç yapanların büyük cezalar alabileceği.

Ceyhun Eriş: “Yine teklif gelse düşünmeden giderim”
Dergideki yazıda ayrıca Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ile de röportaj yapılıyor. Yazıda Sertoğlu’nun adadaki futbolun birleşmesine yönelik attığı adımları anlattığı bölüm dikkat çekici. Bunun yanında geçmiş yıllarda Doğan Türk Birliği’nde forma giyen Türkiyeli yıldız futbolcu Ceyhun Eriş de Kıbrıs Türk futbolunu anlatıyor. Eriş, Kıbrıs insanının samimiyetinden söz ediyor ve “Yine teklif gelse düşünmeden giderim.” ifadesini kullanıyor. Yazıda Doğan Türk Birliği tribünlerinin tanınmış siması Sahir Cakci ile ilgili cümleler de yer alıyor.

Coşkun’a yakın markaj
Birçok konuya değinilen yazıda ayrıca geçmişte Nea Salamina forması giymiş Coşkun Ulusoy’la da konuşuldu. Ulusoy samimi röportajında Güney Kıbrıs takımında yaşadığı ilginç olayları anlattı. Ulusoy sözlerini ise “Birlikte yaşayabileceğimizi ve futbol oynayabileceğimizi düşünüyorum.” diyerek noktaladı.

İki karşılaşmayı canlı izlediler
Değirmenlik’e transfer olan Demetris Vasiliou ve Argyris Christofi konularının da ele alındığı yazıda, Güney Kıbrıs’tan oyunculara gelen baskılardan söz edildi. Ada futbolu hakkında kısa sürede çok şey öğrenen ve bunu kaleme alan Hilal Gülyurt ve Barış Tekin, bulundukları süre zarfında Doğan Türk Birliği – Lefke ve Yenicami – Bostancı Bağcıl karşılaşmalarını da takip ederek ülke futbolunu yakından tespit etme şansı buldu.

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur