1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünya Kupası’nda bir Kıbrıslı Türk
Dünya Kupası’nda bir Kıbrıslı Türk

Dünya Kupası’nda bir Kıbrıslı Türk

FIFA 2018 Dünya Kupası’nda Kıbrıslı Türk Aziz Behiç, doğup büyüdüğü Avustralya forması ile görev yaptı

A+A-

Bu yıl Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda, Kıbrıslı Türk kökenli bir isim de forma giydi. Uzun yıllar Mağusa Türk Gücü’nde futbol oynayan Yaşar Behiç’in oğlu, doğup büyüdüğü ülke olan Avustralya adına 26 kez milli formayı terletti, son olarak da Dünya Kupası’nda boy göstererek performansı ile dikkat çekti.

Avustralya’da doğup büyüdü

Avustralya göçmeni olan bir Kıbrıslı Türk’ün çocuğu olan Aziz Behiç, 16 Aralık 1990 doğumlu ve 2013’ten bu yana Türkiye’de Bursaspor forması giyiyor. Avustralya’da Green Gully ve Melbourne Victory takımlarındaki altyapı kariyerinin ardından aynı takımlarda ilk A takım deneyimini yaşarken, Hume City, Melbourne Heart gibi takımların ardından Türk kulüplerinden Bursaspor’un dikkatini çekti ve 2013 yılında bu takıma transfer oldu.

Üç maçta da görev yaptı

Sol bek mevkisinde görev yapan Behiç, 26 kez Avustralya formasını giyerken FIFA 2018 Dünya Kupası C Grubu’nda takımının oynadığı 3 maçın tamamında 90 dakika forma giydi. Performansı ile dikkat çekse de Fransa, Danimarka ve Peru gibi zorlu rakiplerin yer aldığı grupta sadece 1 puan alan ülkesi ile organizasyona veda etmek zorunda kaldı.

Taraftarların futbolcular kadar oyarmış gibi davranmalarını seviyor

Şenol Güneş döneminde Bursaspor’a gelen Behiç, playersvoice.com internet sayfasına verdiği röportajda Kıbrıslı Türk kökenlerinden dolayı Türkçe’yi bildiğini, karşılaşmalarda özellikle deplasmanda kendisi için sarf edilen sözleri anlayabildiğini belirtti. Bursaspor’un Timsah Arena Stadı’nın dünyada başka bir stada benzemediğini ifade eden Behiç, Türkiye Ligi’nde sevdiği şeyin taraftarların karşılaşmayı takip ettiği esnada sanki oyuncular kadar oynuyormuş gibi davranmaları olduğunu ifade etti.

Kendi adından söz ettirdi

Her ne kadar Dünya Kupası’na grup aşamasında veda etseler de, Aziz Behiç Avustralya Milli Takımı ile birlikte Rusya’da fark yaratmak için yer alacaklarını belirtmişti. Avustralya bu farkı yarattı mı bilinmez ama Behiç’in dünyada çıkan haberlerde kendi adından söz ettirdiği kesin.

Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 374 Sayısı

Adres Kıbrıs 374 Sayısı