1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünya Kupası tehlikeye girdi
Dünya Kupası tehlikeye girdi

Dünya Kupası tehlikeye girdi

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar, bu sabah itibariyle siyasi açıdan zor durumda kaldı.

A+A-

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar, bu sabah itibariyle siyasi açıdan zor durumda kaldı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, petrol zengini Körfez ülkesi Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Bu dört ülkeyi Yemen takip etti. Ayrıca Katar, Yemen’de Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği uluslararası koalisyondan da çıkarıldı. Arap Emirlikleri'nin ardından Yemen ve Libya da Katar'la tüm ilişkilerini kesti. Bu ülkelere sürpriz olarak Maldivler de Katarla ilişkilerin kesildiğini duyurdu.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Sani’nin İran’ı destekleyen açıklamalar yaptığını yönelik haberlerin Arap ülkeleri arasında neden olduğu kriz daha da derinleşti. Önce Suudi Arabistan ve Bahreyn ardından da Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar’la diplomatik ilişkilerini kesti.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen ve Libya da ülke güvenliği için Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapattıklarını, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılması gerektiğini duyurdu. Al Arabiya'nın haberine göre, Katar'la ilişkilerini kesen 6 ülkeye Maldivler de katıldı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında 2022 yılında Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nın da tehlikeye girdiği iddia edildi.

Bu kriz nedeniyle 2022 Dünya Kupası'na yetiştirilmek için başlayan stat inşaatları tehlikeye girdi.

İddialara göre; FIFA, önümüzdeki günlerde olağanüstü toplanarak 2022 Dünya Kupası'nın Katar yerine başka bir ülkede yapılmasını görüşecek. FIFA'dan konu ile ilgili olarak yapılan kısa açıklamada da "Katar ile iletişimdeyiz, şimdilik başka bir açıklama yok" denildi.

 

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
Etiketler : , ,