1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Dünya kültürel çeşitliliği Çağlayan Parkı’na yansıdı
Dünya kültürel çeşitliliği Çağlayan Parkı’na yansıdı

Dünya kültürel çeşitliliği Çağlayan Parkı’na yansıdı

11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nde dün akşam Çağlayan Parkı’nda yer alan dans gösterileri ve Grup Rast konseriyle sona erdi.

A+A-



Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı, Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün desteği ve kültür sanat dernekleri ASDER, FOGEM, FOLKDER, Gençlik Merkezi, GÖÇTAŞ, HASDER VE TUFAD’ın katkılarıyla organize ettiği ve çeşitli etkinliklerle bir haftaya yayılan 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nde dün akşam Çağlayan Parkı’nda yer alan dans gösterileri ve Grup Rast konseriyle sona erdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun da izlediği gecede Organizasyon Komitesi tarafından katılımcı ekiplere ve katkı koyanlara plaketler de verildi.

hh-001.jpg

FARKLI KÜLTÜRLER LEFKOŞA ÇAĞLAYAN PARKI’NDA BULUŞTU

Güney Kore, Türkiye, Meksika ve İspanya’dan gelen ekipler ve KKTC derneklerinin oluşturduğu karma grubun halk dansları gösterileri ile başlayan gecede, ülkeler kendi kültürlerini yansıtan danslarını festivalin son gününde Lefkoşalılar ile paylaşırken dünyanın farklı kıtalarından festivale katılan ülkelerin dansları Çağlayan Parkı’na bir kez daha dünyanın kültürel çeşitliliğini yansıttı.

GENCAY EROĞLU: “İŞ BİRLİĞİ VE İSTEK OLURSA LEFKOŞA’YA BU GÜZELLİKLERİ EN İYİ ŞEKİLDE YAŞATABİLİRİZ”

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, halk dansları festivalini bir kez daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek daire olarak Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak, ülkeye gelen misafirlere tarihi ve kültürel zenginlikleri göstermek, yabancı ekiplerin KKTC ekipleriyle kaynaşarak uzun vadeye yayılacak dostluklar kurmalarını sağlamak yoluyla dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

LTB, Gençlik Dairesi ve derneklerin iş birliğinde gerçekleşen uluslararası boyuttaki festivalin ileriki yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğine inanç belirten Eroğlu “Yeter ki iş birliği, güç birliği, istek olsun. Hepimiz bir yerinden tutalım ve Lefkoşamıza bu güzellikleri en iyi şekilde yaşatalım” dedi.

HARMANCI: “AZİM VE GAYRETLE HEP BİRLİKTE HER YIL ÜZERİNE KOYARAK FESTİVALİ DAHA İYİ YERLERE GÖTÜRECEĞİZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, hem bölge halkı hem de Lefkoşa’nın renklenmesi adına gerçekleştirdikleri festivali halk dansları dernekleri, Gençlik Dairesi, STÖ’ler ve halkın desteğiyle her yıl üzerine koyarak çok daha iyi yerlere götüreceklerini kaydetti.

Harmancı konuşmasını “Ne mutlu ki bizleri hiç yalnız bırakmadınız. İlerki yıllarda daha iyisi için azim ve gayretle uğraşmaya devam edeceğiz.

Festivale katkı koyan Gençlik Dairesi, STÖ’ler, Festival Komitesi, festivalde görev yapan belediyenin farklı birimlerindeki personelimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sonlandırdı.

PLAKETLER VERİLDİ

Festival Komitesi adına Festival koordinatörlüğünü üstlenen FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’na plaket takdim ederken Başkan Harmancı ve Daire Müdürü Eroğlu da hem yabancı ekiplere ve ülkedeki halk dansları dernekleri yöneticilerine hem de festivale çeşitli katkılar koyan kişi, grup, kulüp ve şirketlere teşekkür plaketi verdi.

 

Bu haber toplam 1721 defa okunmuştur
Etiketler :