1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Driftte şampiyon belirlenecek
Driftte şampiyon belirlenecek

Driftte şampiyon belirlenecek

KKTC 2014 Alpet Drift Şampiyonası, 19 Ekim’de Yakın Doğu Kampusu içerisinde yapılacak final yarışı ile son buluyor

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) organize ettiği, KKTC 2014 Alpet Drift Şampiyonası, 19 Ekim’de Yakın Doğu Kampusu içerisinde yapılacak final yarışı ile son buluyor. Şampiyonluk hesaplarında ise Kerim Beşok, Celal Bozbeyli ve Enver Haskasap isimleri ön plana çıkıyor.
Şampiyona puan sistemine göre, 2014 Alpet Drift Şampiyonası 5 yarıştan oluşuyor ve finalin ardından yarışmacıların Sezon içerisinde aldığı en düşük puanlar puan tablosundan çıkarılıp yarışmacıların 4 yarıştan aldığı puanlar hesaplanarak şampiyona sıralaması belirlenecek.
Şampiyonanın zirvesinde 63 puanı bulunan Kerim Beşok var. İkinci sıradaki isim ise 60 puanlı Celal Bozbeyli. Üçüncü sırada Edim Macila, puanı 51 ve dördüncü sırada 50 puanı bulunan Enver Haskasap. 5’inci sıradaki isim ise ilk yarışın galibi, ikinci yarışın dördüncüsü olan İbrahim Yücebaş.
Şampiyonanın 4’üncü basamağında bulunan Enver Haskasap’ın şu ana kadar ki en düşük puanı 7, dolayısı ile Haskasap'ın Macila'dan daha avantajlı bir durumda bulunuyor. Son yarışta alacağı puan 7’den ne kadar fazla olursa, şampiyonadaki puanına o kadarı eklenecek.

Şampiyon Beşok veya Bozbeyli olacak

Beşok ve Bozbeyli arasındaki şampiyonluk mücadelesinde birçok ihtimal var. Ancak yarışı kazanan, rakibinin alacağı puana bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.
Kerim Beşok’un beşincilik veya daha kötü bir derece elde etmesi durumunda puanı 63 olacak. Bu durumda ise Celal Bozbeyli’nin şampiyon olabilmesi için en kötü üçüncülük elde etmesi gerekiyor. Kerim Beşok’un rakibi önünde bitireceği her ihtimal Beşok’u şampiyon yapmaya yetecek.
Puanların ve birincilik, ikincilik vesaire sayılarının eşit olması durumunda ise FIA Sportif Yönetmeliği’nin verdiği yetki ile Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü Yönetim Kurulu kararı, sezon içerisinde sıralama seanslarında daha başarılı olan pilotun şampiyon olması yönünde.
Şampiyonluk ihtimallerinin tüm varyasyonları şampiyona resmi iletişim sitesi damalibayrak.net adresinde sıralanmış durumda, 19 Ekim tarihine sayılı günler kala iki şampiyonluk adayı Kerim Beşok ve Celal Bozbeyli de hazırlıklarını tam gaz sürdürüyor.

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur