1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Dr. Sibel Siber, iş insanlarıyla buluştu
 Dr. Sibel Siber, iş insanlarıyla buluştu

Dr. Sibel Siber, iş insanlarıyla buluştu

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, iş insanlarıyla buluştu: “Temiz, şeffaf ve ‘dosyası olmayan’ bir lidere ihtiyaç var”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel, halkın, güven duyacağı, temiz, şeffaf ve ‘dosyası olmayan’ bir lidere ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Siber, “5 yıldır siyasetteyim. Diyorlar ki ‘Sibel hanım siyasette pişmedi.’ İyi ki pişmedim. Politikamız seçim kazanmak ya da kaybetmek üstüne olmamalı” şeklinde konuştu. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’ni ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Siber’e ziyarette CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Gönyeli belediye başkanı Ahmet Benli ve Lefkoşa eski belediye başkanı Kadri Fellahoğlu eşlik etti. 

Kıbrıs Türk halkının seçtiği liderin iki görevi bulunduğuna dikkat çeken CTP-BG adayı Siber, bu görevlerden birisinin toplum lideri sıfatıyla müzakere etmek, diğerinin de cumhurbaşkanı olarak iç sorunlara ilgili kurumlarla istişare içerisinde görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde yönelmek olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanının toplumun günlük yaşamını etkileyen konularda oluşturacağı masalarda görev alacak danışmanlarla iyi bir kadro oluşturabileceğine değinen Siber, bunun için bütçenin de bulunduğunu ve iyi bir kadroyla  çevre, kültür-sanat, kadın, genç, sağlık, eğitim gibi birçok konuda akademisyenlerden, STÖ'lerden ve uzmanlardan oluşacak kişilerle projeler üretilebileceğini kaydetti. Siber, Cumhurbaşkanının güven duyulan ve tüm halka eşit mesafede olmasının hem halk hem de hükümetler üzerinde olumlu etki yaratacağını söyledi.

“Cumhurbaşkanı siyasi partilerin içini karıştırmamalı”
Seçilecek cumhurbaşkanının yetki ve sorumlulukları çerçevesinde iç meselelere de odaklanması gerektiğini söyleyen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, “Ancak siyasi partiler ve hükümetlerin içini karıştırarak cumhurbaşkanı olunmaz” dedi. Kıbrıs Türk halkının köklü reformlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Siber, halkın siyasete olan güven ve adalet duygusunun zedelendiğini vurguladı. Halkın, güven duyacağı, temiz, şeffaf ve "dosyası olmayan" bir lidere ihtiyacı olduğunun altını çizen Siber, “5 yıldır siyasetteyim. Diyorlar ki ‘Sibel hanım siyasette pişmedi.’ İyi ki pişmedim. Politikamız seçim kazanmak ya da kaybetmek üstüne olmamalı” diye konuştu. Kıbrıs sorununa da değinen Siber, yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorununun halen daha devam ettiğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masayı haksız şekilde terk etmesine rağmen lobicilik yapılmadığını ve Kıbrıslı Türklerin dünyaya anlatılamadığını vurguladı. Oturduğu yerde hiç kimsenin başarıya ulaşmasının da mümkün olmadığını söyleyen Siber, görüşmelerin kesilmesi ile şuan yurt dışında birçok Kıbrıs sorununa müdahil ülke ve kurumlarla görüşmeler yapılması gerektiğini vurgulayarak Kıbrıslı Türklerin müzakere masasında haklı olduğunu anlatacak kişilerin rol alması gerektiğini belirtti.


“Güven yaratıcı önlem adımları atılmalı”
Siber, Kıbrıs'ta  Kıbrıslı Türklerin çözüm ve barış istencinin her zaman baki olduğunu ve Federal bir çözümle ekonominin darboğazdan çıkmasının sağlanacağını, öte yandan federal bir çözüme ulaşılıncaya kadar her iki tarafın üzerinde mutabık kalacağı güven yaratıcı önlemlerle adım adım atılması gerekliliğinin önemine dikkat çekti. 2'nci Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat dönemindeki proaktif diplomatik girişimlerin son beş yıldır yapılmadığını, şuan izlenen politikanın daha çok havale etme ve bekleme üstüne kurulduğunu belirterek çalışma ve bu süreci götürecek kadronun da mevcut olduğunu söyledi. Siber, Kıbrıslı Türklerin yurt içi ve yurt dışındaki insan kaynaklarının da her açıdan hazır ve halkına hizmet etmek için gönüllü olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 2850 defa okunmuştur