1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dr. Levent Sennaroğlu ile bir kahvelik sohbet
Dr. Levent Sennaroğlu ile bir kahvelik sohbet

Dr. Levent Sennaroğlu ile bir kahvelik sohbet

Dr Filiz Besim, meslek hayatını Türkiye’de sürdüren Kıbrıslı Türk hekimlerden Dr Levent Sennaroğlu ile Girne'de bir araya geldi. Sennaroğlu hem kendini hem de annesi Dr Aydın Sennaroğlu'nu anlattı

A+A-

Dr Filiz Besim


Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin bir süredir biraz da geçmişe ‘VEFA’ ve halen yaşıyorken konuşmak, dinlemek yazmak kayıt altına almak projeleri arasında üç kitap daha var üzerinde çalıştığımız. Dr. Ayten Berkalp, Dr. Necdet Ünel ve Dr. Aydın Sennaroğlu.

Bunların arasından Dr. Aydın Sennaroğlu’nun biyografisini yazmayı ben üstlenmiş durumdayım. İşte bu vesile ile Dr. Aydın Sennaroğlu’nun oğlu Dr. Levent Sennaroğlu ile hem kendini hem de annesini ondan dinleyebilmek için bir buluşma ayarladık. Sadece iki günlük bir hafta sonu aralığında, kısıtlı zamanda, Pazar sabah kahvesi olsun dedik. Dr. Levent’e nerede buluşalım dediğim zaman “Liman olsun” dedi. “Kıbrıs’ta çok vaktim yok. En azından fırsattan istifade Girne Limanı’nın da kokusunu alayım” dedi.

Bu klasik Kıbrıslı isteği hem anlamlı hem de hüzünlüydü benim için. Öyle ya, biz Kıbrıslılar çoktandır o tarihi eşsiz mekânı neredeyse unutmuş durumdaydık. Ve Pazar sabahı merkezden yokuş aşağı, o taşlı yoldan Liman’a, tarihi koklanarak inmek keyifliydi doğrusu.

Dr. Levent’i en son kolej yıllarında görmüştüm. Benden iki sınıf büyüktü. Onu tanımak hiç zor olmadı. Limanın büyüsünde kallavi bir sohbete başladık kısacık zaman aralığında. Kolejlilerin klasik sohbetiyle başladık, eski okul yıllarına dönerek. 1981 yılında ilk kez yapılan Kolej kaptanlık seçiminde Dr. Levent de adaydı. Bu seçimi o kadar iyi hatırlıyorum ki… Yürütülen kampanyayı ve o günlerdeki heyecanımızı… Seçimi Dr. Levent seçimi kazanmıştı…

Röportajı okumak için TIKLAYINIZ

 

 

Bu haber toplam 3779 defa okunmuştur