1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP -UG PM “Eroğlu’na desteğe devam “kararı aldı
DP -UG PM “Eroğlu’na desteğe devam “kararı aldı

DP -UG PM “Eroğlu’na desteğe devam “kararı aldı

DP-UG Parti Meclisi 2. Turda da Derviş Eroğlu’na desteğini sürdürme kararı aldı.

A+A-

 

Demokrat Parti Ulusal Güçler Parti Meclisi dün akşam Genel Başkan ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş başkanlığında toplandı. DP-UG Parti Meclisi 2. Turda da Derviş Eroğlu’na desteğini sürdürme kararı aldı.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, Parti Meclisinin gündemini Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur oluşturdu. Toplantıda Eroğlu’na ilk tur öncesinde Parti Meclisi’nin aldığı destek kararı bir kez daha oylanarak, Eroğlu’na destek devam kararı oy birliği ile onaylandı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasında, ilk turda gösterdikleri çalışma için partililere teşekkür etti ve ikinci turda hem katılım hem de destek açısından çok daha fazla çalışılması gerektiğini hatırlattı.

Kişiye değil, düşünceye oy verdiklerini kaydeden Denktaş; “Biz bir kişiye değil, bir inanca oy veriyoruz. O inanç; ‘ya devletle çözüm, ya devletle devam’ yaklaşımıdır. Eğer çözüm olacaksa benim devletimle beraber bir çözüm olmalı ki yaşayabilir olsun. Olmayacaksa eğer bu devlet ile yola devam etmeliyiz. Başka yolumuz yok” dedi.

Denktaş, “Ne olursa olsun hiç kimseye saldırmadan bizim kendi düşüncemizi ortaya koyun destek isteyin. Kucaklayıcı olun. Bizim görevimiz kucaklayıcı olmaktır. Bu ülkenin, bu devlete inanmayan vatandaşını da dâhil olmak üzere kucaklayabilmemiz gerekir. Bize yakışan budur” ifadelerini kullandı.

İkinci turda oy pusulasının sağında Eroğlu, solunda ise Akıncı olduğunu belirten Denktaş, halkı ve partililerine sağduyulu davranmaya ve sandığa giderek oylarını pusulanın sağındaki adaya vermeleri çağırısında bulundu.

(tak)

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur