1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Downhıll’de fırtına gibi esti
Downhıll’de fırtına gibi esti

Downhıll’de fırtına gibi esti

Kuzey Kıbrıs’tan tek downhill bisiklet sporcusu olan Hakan Çolakoğlu, Güney Kıbrıs’ta katıldığı yarışta ikincilik kürsüsüne çıktı

A+A-

Filiz Uzun

Güney Kıbrıs’ta Lymbia’da Pazar günü düzenlenen Downhill yarışlarına Kuzey Kıbrıs’tan tek downhill bisiklet sporcusu Hakan Çolakoğlu da katıldı. Güney Kıbrıs’ta daha önce çeşitli bölgelerde düzenlenen downhill yarışlarında dereceler elde eden Çolakoğlu, bu yıl da yaptığı 1.41 sn’lik derece ile 34 yarışçı arasında ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Pazar günü Lymbia bölgesinde düzenlenen yarışta 4 kilometre olan yarış etabı hayli zordu. Tüm rampalardan atlayışlar yaparak rakiplerine fark atan Çolakoğlu, Kıbrıslı Rum rakiplerinin de takdirini topladı. Birçok downhill yarışçısının geçemediği virajları ve rampaları başarı ile geçen Çolakoğlu izleyenleri büyüledi.

Hedefi Dünya Şampiyonası

2009 yılından beri Türkiye’de ve Güney Kıbrıs’ta yapılan downhill yarışlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük gibi önemli dereceler elde eden Hakan Çolakoğlu’nun tek hedefi uluslararası downhill yarışlarına katılabilmek ve Dünya şampiyonasında yarışabilmek.

Ülkemizde henüz downhill sporu hakkında bilgi sahibi olunmaması nedeniyle sponsor bulmakta güçlük çektiğini ifade eden Çolakoğlu, bu yıl Alpal Co., Capital Radio ve Güney Kıbrıs’tan ise Micromania adlı şirketlerden sponsorluk aldığını sözlerine ekleyerek destekleri için sponsorlarına teşekkür etti.

Ülkemizde yarışma şansı yok

Çolakoğlu Kuzey Kıbrıs’ta bu sporu yapan tek sporcu olması nedeniyle kendi ülkemizde yarışma şansı da olmadığından Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı sporcu olarak lisansa sahip.

5 Nisan tarihindeki yarışı izlemeye gelen Kıbrıslı Rum seyirciler arasında, daha önce yarışları izleyenlerin Hakan Çolakoğlu’nu tanıdıklarını ve güçlü bir rakip olduğunu, cesur, gözü kara ve hızlı bir sporcu olduğunu ifade edenler oldu. Downhill severler ve adrenalin tutkunlarının büyük bir keyifle seyrettiği yarışta düşüp yaralananlar da oldu.

Bu haber toplam 1909 defa okunmuştur