1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Döviz tsunamisi Kıbrıs Rum basınında!
Döviz tsunamisi Kıbrıs Rum basınında!

Döviz tsunamisi Kıbrıs Rum basınında!

Kıbrıs Rum basını Türkiye’yi vuran “döviz tsunamisinin” Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği “sığ politikadan” kaynaklandığını iddia ederek, “artçı şokların” KKTC’de de hissedildiğini kaydetti

A+A-

Kıbrıs Rum basını Türkiye’yi vuran “döviz tsunamisinin” Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği “sığ politikadan” kaynaklandığını iddia ederek, “artçı şokların” KKTC’de de hissedildiğini kaydetti.

KKTC ekonomisinde, dövizin yükselişine bağlı olarak yaşanan sıkıntılar dünkü Rum gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

Kathimerini gazetesi “haberinde, Türk Lirası’nda yaşanan dalgalanmaların hızla devam ettiğini ve hükümetin mali kurmaylarının, bu durumdan kaynaklanan sorunlara çözüm bulmakta zorlandığını yazdı.

Gazete, Türkiye’yi vuran “döviz tsunamisinin” Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği “sığ politikadan” kaynaklandığını iddia ederek, “artçı şokların” KKTC’de de hissedildiğini kaydetti.

Türkiye’yi vuran ekonomik krizin, KKTC’deki dörtlü koalisyon hükümetini de olumsuz etkilediğini savunan gazete, seçime odaklanan Türkiye’nin şu an yardım etme durumunda olmadığını ve KKTC Başbakanı Tufan Erhürman’ın, ivedi önlemler almak için çalıştığını yazdı.

Alithia gazetesi “İşgal Bölgeleri İç Çekiyor… Türk Lirası’nın Çöküşü Kıbrıslı Türk Yurttaşlarımızı da Sürüklüyor” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, KKTC ekonomisinin Türkiye’ye bağımlı olmasının, Kıbrıslı Türkler için “boyunduruk” olduğunu iddia ederek, yapılan alışverişlerin döviz üzerinden olmasının, alım gücünü sıfırladığını belirtti.

AB kaynaklarının, Kıbrıs sorunu çözülmeden, KKTC’nin Euro’ya geçmesinin imkansız olduğu değerlendirmesinde bulunduğunu kaydeden gazete, öncelikle AB Müktesebatı’nın benimsenmesi gerektiğini yazdı.(tak)

Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
Etiketler :