1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Dosya neden hala Başsavcılık'a ulaştırılmadı?”
 “Dosya neden hala Başsavcılıka ulaştırılmadı?”

“Dosya neden hala Başsavcılık'a ulaştırılmadı?”

YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı ise Aykut Arcan aleyhinde yürütülen soruşturmanın devam ettiğini bu nedenle dosyanın Başsavcılık’a iletilmediğini aktardı.

A+A-

İş insanı Aykut Arcan’a sattıkları araçlar karşılığında ileri tarihli karşılıksız çek alan bazı mağdurlar, YENİDÜZEN’e geldi, olayın polise intikal etmesine rağmen bir gelişme yaşanmamasından şikayet etti

 

 

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı iş insanı Aykut Arcan’ın yazdığı karşılıksız çekler nedeniyle ciddi mağduriyet yaşayan mağdurlar, konunun Başsavcılık'a iletilmemesinden yakındı. Mağdurlar dün yeniden YENİDÜZEN’e gelerek, bir ay önce konuyla ilgili polise ifade vermelerine rağmen konunun incelenmesi için halen Başsavcılık'a iletilmediğini savundu. “Soruşturmanın geciktirildiğine” inanan mağdurlar, dosyaların biran evvel Başsavcılık'a ulaştırılmasını istedi.
Aykut Arcan tarafından yazılan karşılıksız çekler ile ilgili hukuka başvurduklarını söyleyen mağdurlar, dava sonuçlanıncaya kadar araçların satışının yapılmasını durdurduklarını yineledi.
Maddi ve manevi anlamda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten mağdurlar, sabırlarının kalmadığını, haklarını alabilmek için Aykut Arcan’ın ailesinin evinin önünde çadır eylemi yapacaklarını dile getirdi.
Polis Basın Subaylığı ise Aykut Arcan aleyhinde yürütülen soruşturmanın devam ettiğini bu nedenle dosyanın Başsavcılık’a iletilmediğini aktardı.

Çoğu aracın satışı durdu
Sattıkları araçların karşılığını alamayan mağdurlar, araçlarının başka birine satılmasını engellemek için mahkemeden ara emri aldıklarını söyledi. Ara emri alınmadan önce birçok arabanın satılmış gibi gösterildiğini ve Araç Kayıt Dairesi’ne kayıt yaptırıldığını savunan mağdurlar, “Bazılarımız ara emrini aldı ve araçlarının satılmasını ya da başkalarına devir edilmesini engelledi. Ama çok sayıda araç başkalarının adına satıldı diye gösterildi” dedi.
Arcan tarafından yazılan karşılıksız çekler ile ilgili hukuka başvuran mağdurlar, dava sonuçlanıncaya kadar iki galeride toplanan araçların satışının yapılmasını durdurdu.

Mağdurlar: “Soruşturma geciktiriliyor”
Mağdurlar, yaşanan “dolandırıcılık” iddiasıyla ilgili polise ifade verdiklerini ancak henüz bir gelişme olmadığını savundu. Mağdurlar “İfadelerimizde her şeyi anlattık ama ifadelerimiz henüz Başsavcılığa ulaştırılmadı. Başsavcılık olayın ‘hukuk mu yoksa ceza davası mı’ olduğuna yönelik görüş bildirecek. Ancak hala daha dosyalar Başsavcılığa gönderilmedi. Birileri soruşturmayı geciktirmeye çalışıyor. Başsavcılığa gönderilmediği için ortada halen bir şey yok” dedi. Mağdurlar, Aykut Arcan’ın hala daha ülkeye dönmediğini belirterek, “Aykut Arcan aranıyor, bulana ödül vereceğiz” yorumunda bulundu.

“Elimizden gelen zorluğu ailelerine yapacağız”
Öte yandan Arcan tarafından dolandırıldıklarını vurgulayan mağdurlar, haklarını alana kadar Aykut Aracan’ın annesi ile babasına ait evinin önünde çadır eylemi yapmaya hazırlanıyor.
Mağdurlar, çadır eylemi başlatmak için gerekli işlemleri sürdürdüklerini, en kısa zamanda eylemlerini gerçekleştireceklerini ifade etti. Çeklerin karşılıksız çıkması üzerine zor günler yaşayan mağdurlar, “Elimizden gelen zorluğu ailelerine yapacağız” dedi.

--------------------------------------------------------

Polis Basın Subaylığı: “Soruşturma sürüyor”

Bu arada Polis Basın Subaylığı ise Aykut Arcan aleyhinde yürütülen soruşturmanın devam ettiğini açıklayarak, dosyanın tahkikat aşamasında olduğunu belirtti.
Önceki gün YENİDÜZEN’e konuşan Polis Basın Subaylığı, çalışmaların devam etmesi nedeniyle dosyanın Başsavcılık’a iletilmediğini kaydetti.
Polis Basın Subaylığı ayrıca Arcan’ın geri dönüp dönmediğine dair bilgi sahibi olmadığını aktardı. Öte yandan YENİDÜZEN gayri resmi yollardan, Arcan’ın Kuzey Kıbrıs’a giriş yapmadığını tespit etti.

Arcan, 1 ay sonra döneceğini iddia etmişti…
Hatırlanacağı üzere Aykut Arcan, 1 Ekim tarihinde YENİDÜZEN’e açıklama yaparak, 1 ay yurt dışında kalacağını, borçlarının karşılığı olan 900 bin TL’yi toparladıktan sonra Kıbrıs’a döneceğini söylemişti.
Arcan, “Ben birilerini dolandırmış olsaydım, paranın içinde yüzüyor olmam lazımdı, 5 kuruş param yok. Borçlarımı ödeyeceğim. Eşimle ortak hesabımıza sarılmamın nedeni işlerin raydan çıktığı için o hesabı kullandım. Ama o da işe yaramadı” şeklinde konuşmuştu.
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı Arcan, olayla Gürler ve ailesinin ilgisi olmadığını savunmuştu.

Bu haber toplam 1891 defa okunmuştur
İlgili Haberler