1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dörtyol İlkokulu’nda 23 Nisan heyecanı
Dörtyol İlkokulu’nda  23 Nisan heyecanı

Dörtyol İlkokulu’nda 23 Nisan heyecanı

Dörtyol ve Korkuteli bölgesinden 128 öğrencisi bulunan Dörtyol İlkokulu, 13 öğretmen ve bir müdür ile okul öncesinden beşinci sınıfa kadar eğitim veriyor…

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Dörtyol İlkokulu, 1975’ten Bu yana Dörtyol ve çevre köylerindeki yüzlerce çocuğa eğitim vermeye devam ediyor. Şu anda 50’si Korkuteli’nden olmak üzere toplam 128 öğrencisi bulunan okulun, 13 öğretmeni ve bir müdürü var.

Dörtyol İlkokulu, kendilerine velilerden de gelen talep ile okul 4 yaş sınıfını açarak çocuklara okul öncesinden beşinci sınıfa kadar eğitim veriyor. Tüm sınıflarda akıllı tahta sistemi bulunan Dörtyol İlkokulu, öğleden sonra sanat, dans, spor, kitap okuma ve tarım gibi eğitsel faaliyetleri öğrencilerine aktarıyor. Okul Müdürü Cemal Gamar, beş senedir bu okulda müdürlük yaptığını, akademik derslerin yanı sıra görsel ve eylemsel etkinliklere verdiği önemi anlatıyor. “Çocuklarımız büyük bir heyecan ile 23 Nisan gösterilerine hazırlanıyor. Her yaş grubunun kendi dansları ve müzikleri var. Öğrencilerimiz haftanın iki günü, 35 dakika boyunca öğretmenleri tarafından bu gösteriye hazırlanıyor” diyen Gamar, özel günlerin dışında, çocukları tarihi yerler ve tarımın yapıldığı bölgelere de götürdüklerini anlatıyor. “Çocuklarımızın aileleri genelde tüm gün çalıştığı için, okuldan sonra uzun bir zaman boş zamanları oluyor. Hayatın verdiği yoğunluktan ise, aileler çocuklarını her zaman farklı yerlere götüremiyor. Bir okulun bu anlamda çok büyük bir sorumluluğu var. Uzak, zor demeden, çocuklarımızı kültürel, tarihsel veya tarım olarak önemi olan yerlere götürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuşuyor.

d3-026.jpg

“Ailelerin talebi bizi çok mutlu etti”

Müdür Cemal Gamar, ailelerden gelen 4 yaş çocukların okula alınmasına yönelik talebin öğretmenleri ve kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, eğitime erken yaşta başlamanın çocuk gelişiminde çok olumlu bir etkisi olacağını vurguluyor. Aynı zamanda Okul Aile Birliği ile de işbirliği içinde, birçok etkinliğin düzenlenmesine, çocuklara ve eğitime yardıma ortak katkıda bulunduklarını kaydediyor.

mud-001.jpg

“Spor karşılaşmalarında birçok başarımız var.”

Gamar, “Okulumuz her yıl futbol maçlarına, kız voleybol maçlarına ve atletizm yarışmalarına katılıyor. Bölgemizde bayağı başarılıyız. Bazı yıllar da kuzey genelinde güzel sonuçlar alıyoruz” diye, okuldaki spor dallarına değiniyor.

“Çocuklarımız tarım derslerini çok seviyorlar”

Müdür Gamar, “Okulumuzda organik tarım yapıyoruz. Çocuklarımıza ağaç sevgisini ve üretmeyi aşılıyoruz. Üretilen sebzeleri her yıl tarım kolu öğrencilerine paylaştırıyoruz” diyor.

d4-013.jpg

Tüm enerjimizi geleceğimiz olan çocuklarımız için harcıyoruz ve harcamaya devam edeceğiz.”

Müdür Cemal Gamar, Çocukların daha kaliteli, daha iyi imkanlarda ve okuldan sonra da boş zamanlarını eğitim alarak geçirmeleri için İnönü Belediyesi, Dörtyol Spor Kulübü ve Dörtyol Kültür Sanat ve Aktivite Derneği ile işbirliği içerisinde olduklarını belirtiyor. Bu yıl Dörtyol Spor Kulübü ile işbirliği içerisinde ve Süleyman Özkoç liderliğinde Dörtyol Spor Akademisi kuruldu. Öğrencilerimizin bir kısmı akademide futbol eğitimi görüyor. Akademi, futbolun yanı sıra, voleybol, basketbol…eğitimi de vermeyi hedeflemektedir. Bu vesile okulumuza ve çocuklarımıza maddi-manevi destek olan kurum- kuruluş ve şahıslara çok teşekkür ederim.

d2-041.jpg

“Okulumuzun arazisi çok büyük, ancak bazı eksikliklerimiz de var”

Gamar, okullarındaki tüm olumlu gelişmelerin yanı sıra, birkaç eksikliğin de bulunduğuna değiniyor. “Resim atölyemiz var ancak müzik odamız yok. Bu, ister istemez işimizi zorlaştırıyor. Bunun dışında ise, her okulda mutlaka çok amaçlı bir kapalı spor salonunun bulunması gerektiğine inanıyorum. Çok zorlu, yağışlı bir kış geçirdik. Çocukların beden eğitimi dersleri, yağmurlardan dolayı çoğu zaman iptal oldu. Kapalı bir salon, dans, beden eğitimi ve benzeri derslerimizi burada yapmamıza imkan sağlayacağı gibi, aile toplantıları gibi, okuldaki kalabalık etkinliklerde de oldukça yararlı olacaktır” şeklinde konuşuyor. Gamar, okulun küçük bir köyde olması ve çocukların ailelerinin çalışıyor olması sebebiyle, öğrencilerin çoğunun okula yürüyerek gelip gittiğini, ancak kötü durumdaki okul yolunun, özellikle yağmurlu günlerde çocukları mağdur ettiğini anlatıyor. Okul binasının büyük bir kısmının Kıbrıslı Rumlardan kalma olduğunu söyleyen Gamar, binadaki bazı kapı ve pencerelerin işlevini yitirdiğini belirterek, “Binalarımız çok eski ve o zamandan beri çoğu şey yenilenmemiş. Bu sebeple bazı kapı ve pencereler artık kapanmaz durumdalar. Bu yüzden de içeriyi sıcak veya serin tutmakta zorlanıyoruz, yağmur yağdığında ise su içeriye girebiliyor” diyor.

d1-047.jpg

“Yapılması gereken çok şey var”

Gamar, eğitimin insan üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu, özellikle de ilkokul çağındaki çocukların çok çabuk öğrendiğini, kendilerine kolaylıkla rol model edindiklerini dile getiriyor. Bu sebeple çocuklara verilen eğitimin çok önemli olduğunu belirten Gamar, “Bence ilkokul müfredatına trafikle yaşam ve interneti bilinçli kullanma da girmeli, çocuklarımız trafik kurallarını bu yaştan itibaren öğrenerek, kurallara uymanın önemini kavrayarak büyümeli. İnterneti ve akıllı telefonları bilinçli kullanmak ise, öğrencilerimize aile ve okul dışında, öğrenme ve kendilerini geliştirme adına çok büyük bir araç olabilir. Bunu bilinçsizce kullanmak ise, çocuklarımıza zaman kaybı yaratacağı gibi, akıllarını yanlış şeylerle doldurabilir” diye açıklıyor.
Psikolojik danışmanlığın ve rehberlik öğretmenlerinin önemini vurgulayan Gamar, “Okullarda, hem öğrencinin hem de ailelerinin danışabileceği profesyonel eğitimciler bulunmalı. Çocuk, bir sorununu veya paylaşmak istediği düşüncesini özgürce, profesyonel görevlilere anlatarak yardım istemeli” diyor.

gg-066.jpg

Müzik Öğretmeni Zilha Gazioğlu: “Ne yazık ki müzik odamız yok”

“Dörtyol İlkokulu’nda dördüncü seneme girdim. Müzik öğretmeniyim, bu nedenle beni en çok etkileyen şey okulumuzda bir müzik odası bulunmamasıdır. Müzik derslerini, sınıfta yaptığımızdan, her defasında org, gitar ve diğer enstrümanlarımı taşımam gerekiyor. Okulumuzun en büyük ihtiyaçlarından birinin bu olduğunu düşünüyorum. Ancak bunun yanı sıra, öğrencilerimle çok iyi bir iletişimim var ve onların ilgisi de çok olumlu yönde. Pazartesi günleri öğleden sonra koro çalışmamız var. Bando takımımız da mevcut. Birçok başarıya imza atıyoruz. Öğrencilerin hevesli ve öğrenmeye istekli olması beni daha da mutlu ediyor.”

///KUTU///

Öğrenciler ne dedi?

Yağmur Abiç “Okçulukta Kıbrıs’ın kuzeyini temsil edeceğim”

“Ben beşinci sınıfım. Çok yakın bir zaman önce, Okçuluk Milli Takımına seçildim. Çok heyecanlı ve mutluyum. Kıbrıs’ın kuzeyini milli takımda temsil edeceğim. Okulda aldığım eğitimden de çok memnunum. Birkaç ay sonra mezun olacağım, ortaokul için ise koleji kazanmayı hedefliyorum.”

Ezel Söğüt “Anasınıfından beri buradayım”

“Anasınıfından beri bu okulda eğitimime devam ediyorum ve şimdi de dördüncü sınıfım. Matematik ve geometri derslerini çok seviyorum. Okulumda mutluyum.”

Eylül Fatma Yalın “Okulda birçok şey yapıyorum”

“Ben beşinci sınıf öğrencisiyim. Okulda gitar çalıp, şarkı söylüyorum. Aynı zamanda okulda voleybol eğitimi alıyorum ve korodayım. Öğleden sonraki etkinliklerde folklor de oynuyorum. Burada olmaktan mutluyum.”

Didem Gök “Öğretmenlerimi ve okulumu seviyorum”

“Dördüncü sınıfa gidiyorum. Öğleden sonraları voleybol ve resim eğitimi alıyorum. Aynı zamanda korodayım. Öğretmenlerimi ve okulumu seviyorum. Anasınıfından beri bu okulda eğitime devam ediyorum.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190409122936.jpg

Bu haber toplam 3742 defa okunmuştur
Etiketler :